Kategori: Faydalı Bilgiler

4 Madde ile Keratini Tanıyalım

Keratinin yapısı özellikle saç bakımı için merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir tür protein olarak adlandırılan keratin, özellikle saçlar açısından son derece yararlı bir bileşendir. Saç, tırnak ve ciltteki ana bileşeni oluşturan protein olarak adlandırılacak olan keratin, kaybolan saç gücünün yerine tekrar saçların güçlü olmasında yardımcı olabilir. Bunun yanında saç dökülmelerine karşı da etkili şekilde kullanılabilen keratin ( keratin bakımı) , bu özellikleri ile birlikte saç sorunu yaşayanlar için ideal bir bileşen olarak bilinir.

 

Keratinin Yapısında Neler Var?

Keraninin yapısı saçlar açısından oldukça önemli bileşenlerden oluşur. Protein türü olan keratinin içindeki maddeler neler sorusuna polipeptit ile sülfür olarak yanıt verilebilir. Sülfür köprüleri de aminoasitler parçacıklarından oluşur. Toplam olarak keratin on sekiz aminoasitten meydana gelir.

Saçların oluşumu esnasında vücut tarafından saç folikülü kapsamında aminoasitlerin bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Yüksek miktarda kükürt içerir. Bu sayede de kimyasallara karşı dayanıklılık sağlamaktadır. Keratinin hammaddesi nedir sorusuna da bu kapsamda tek bir bileşen olarak yanıt vermek yerine kükürt gibi aminoasitlerin bir araya gelmesinden oluşan bütünleşik bir yapı şeklinde yanıt vermek mümkündür. Vücuda doğal yollar yani beslenme ile alınmasının yanında keratin takviyesi olarak da alınabilir.

Keratin Nasıl Yapılır?

Keratinin yapısında ne bulunur sorusuna farklı aminoasitlerden meydana geldiğini belirttikten sonra keratinin nasıl yapıldığı üzerinde durmak yararlı olacaktır. Esasında keratin vücudun kendi ürettiği bir bileşendir ve normal koşullarda yeterli düzeyde vücut tarafından üretimi sağlanır.

Ancak özellikle saçlarda zayıflama ya da dökülme gibi durumlar olduğunda keratin takviyesi alınması gerekir. Keratinin yapısı oluşumu için doğal gıdalar tüketmek bu süreçte yararlı olabilir. Ancak istenen seviyede üretim olmuyorsa saçlarda kullanmak için özel olarak geliştirilmiş keratin kullanılmalıdır.

Bu keratinler hazır halde bulunur ve saçlara masaj yöntemi ile uygulanarak saçların ihtiyaç duyduğu keratin miktarının alınması sağlanır.

Saçlar, kimyasal, fiziksel ya da güneş gibi etmenlere bağlı olarak yapılarında barındırdıkları keratin miktarını zamanla kaybedebilir. Saçlarda yavaşça azalan keratin bu kapsamda saçları hasara dayanıksız hale getirir. Ayrıca saçlarda çukur oluşumu gibi pek çok istenmeyen durumun da meydana gelmesine sebep olabilir.

Kullanılacak olan keratin bu kapsamda saçlardaki gözeneklerin düzelmesine ve saç yüzeyinin de sağlıklı hale gelmesinde etkili olur. Bunun sonucuna bağlı olarak saçlar genç ve sağlıklı bir görünüm kazandığı gibi aynı zamanda güç de kazanır.

Vücut tarafından yeterli seviyelerde tekrar üretimi yapılmadığı hallerde keratin bakımın uygulanması saçların ihtiyaç duyduğu keratinin alınmasını sağlayacaktır.

Doğal Keratin Nedir?

Keratinin yapısında ne bulunur sorusu tamamen doğal bileşenleri içerdiğinden doğal keratin de merak edilebilir. Doğal keratin temel olarak vücut tarafından doğrudan keratin üretiminde sorun oluştuğunda harici yöntemler ve doğal sentezleme takip ederek oluşturulan keratin yağının kullanıma hazır hale getirilmesidir.

Özellikle saç bakımı için hazır doğal keratin kullanımı tavsiye edilir. Normal koşullarda vücudun ihtiyaç duyduğu keratin üretilmiyorsa ve saçlarda zayıflık gibi sorunlar görülüyorsa üretilen doğal keratin kullanmak kısa süre içinde saçlara sağlık verecektir. Bunun yanında doğal keratin içeriği kapsamında tamamen doğal yapıdadır ve herhangi bir kimyasal barındırmadığı için sorunsuz şekilde kullanılabilir. Özellikle saç dökülmesi, çukur oluşumu gibi durumlarda doğal keratin kullanımı etkili sonuçlar vermektedir.

Keratin Hangi Besinden Alınır?

Keratinin yapısı itibariyle vücuda yiyecekler vasıtası ile alınması söz konusudur. Bu kapsamda keratin oluşumunu destekleyecek olan çeşitli besinler bulunur. En çok brokoli, lahana, soğan, pırasa, sarımsak gibi sebzelerde keratin bulunur. Bunun yanında balık, tavuk, yoğurt ve süt de keratin içeren besinlerdir.

Dolayısıyla bu besinleri düzenli ve sık tüketmek vücudun kendiliğinden keratin üretimini destekleyecektir. İçeriği açısından A vitamini bakımından zengin olan sebze ve meyveler özellikle keratin üretiminde çok yararlıdır. Turuncu renkte olan sebze ve meyveler özellikle bu konuda çok iyidir, bu kapsamda da havuç, patates, mango gibi gıdalar tüketilmelidir.

Keratin aynı zamanda ıspanak, yeşilbiber ve kabakta da yer alır. Demir açısından zengin olan proteinler de keratin üretimini destekler. Harici keratin ile saçlara bakım yapmak mümkün olsa da tırnak ve genel cilt sağlığı için besinden kaynaklı vücudun üreteceği keratine de mutlaka dikkat edilmelidir.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce