Kategori: Sağlık

Bezmialem cildiye randevu ücreti

Bezmialem cildiye randevu ücreti, muayene olacağınız doktora göre değişmektedir. Uzman doktor ile Profesör ve Doçent doktorlar arasında muayene ücreti farkı bulunmaktadır.

Bezmialem Hastanesinde cildiye konusunda oldukça iyi hizmet verilmekle birlikte iki konuda yoğun şikayet almaktadır.

Birincisi; bazı dönemler cildiye bölümüne randevu alınmakta zorluk çekilmektedir. Bezmialem Hastanesinin doktor kadrosunun sınırlı olması, bazılarının öğretim hayatının olması ve zaman zaman mesleki seyahatleri olması nedeniyle randevularda yoğunluk yaşanabilmektedir.

Bezmialem Hastanesi, Vakfın Tıp Fakültesine bağlı olduğu için akademisyen cildiye doktorları araştırma ve öğretim faaliyetlerine de zaman ayırmakta, bu sebeple doktorların muayene için ayırdıkları zaman kısıtlı olmaktadır.

Makalenin ilerleyen kısımlarında Bezmialem Hastanesinden cildiye randevusu almanın kolay bir yolu anlatılacak ve randevu alırken hangi hususa dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgi verilecektir.

Bezmialem Hastanesi ile alakalı ikinci yoğun şikayet, muayene ücretlerinin oldukça yüksek olmasıdır. Bazı hastalar bu hastaneyi devlet hastanesi veya özel-devlet karışık bir vakıf hastanesi zannetmekte ve bu sebeple cildiye randevu ücretlerini duyunca şaşırmaktadır.

Bezmialem cildiye randevu ücretinin yüksek olduğu doğrudur fakat bunun bazı nedenleri vardır:

Birincisi; Bezmialem Hastanesi vakıf hastanesidir ama devlet hastanesi değildir. Bilindiği üzere Vakıflar kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. Bu sebeple bazı hastalar Bezmialem Hastanesindeki tedavi ve muayene ücretlerinin düşük olacağını zannetmektedir.

Bezmialem Vakıf hastanesi kar amacı gütmemekle birlikte elde ettiği gelir büyük ölçüde araştırma çalışmaları ve akademisyen giderlerine harcanmaktadır. Dolayısıyla hastanenin gelirleri Vakıf içinde sıfırlanmaktadır. Ücretler yüksek olduğu için çalışanların refahı da artmakta, bu sebeple ücretler yüksek tutulmaktadır.

İkincisi; Verilen hizmetin kaliteli olması sebebiyle cildiye gibi bölümlere oldukça fazla talep olmakta, hastanenin talebi karşılayacak derecede sağlık personeli bulunmamaktadır. Talebi kısıtlamak ve hizmet kalitesini düşürmemek maksadıyla muayene ücretleri yüksek tutulmaktadır.

Bezmialem cildiye randevu ücreti

Bezmialem cildiye randevu ücreti uzman doktor 700 TL, Doçent doktor 900 TL, Profesör doktor 1200 TL’dir.

Bezmialem hastanesinde uzman cildiye doktorunun (dermatolog) muayene ücreti 700 TL’dir. İlk muayeneden sonra doktor kontrol randevusu vermiş ise kontrol randevusu tarihi 10 günden önce ise kontrol randevusu için muayene ücreti alınmamaktadır.

Eğer ilk muayeneden sonra 10 gün geçmeden ikinci kez kontrol randevusu verilirse (nadiren rastlanan bir durumdur, genellikle sadece bir kez kontrol randevusu verilmektedir) ikinci kontrol için de muayene ücreti alınmaz.

Diyelim ki ilk muayeneden sonra 10 gün geçmeden yine aynı doktora 3. kez randevu verildi, bu takdirde yeniden muayene ücreti ödenir.

Kontrol randevusuna muayene ödenmemesi durumu yine cildiye doktoruna randevu verilmesi halindedir, hastaya cildiyeden başka bir branşa randevu verilirse yeniden muayene ücreti ödeyecektir.

Bezmialem hastanesinde uzman cildiye doktoru iki tanedir:

Didem Dizman

Güllü Gencebay

Sayı az olduğu için Bezmialem hastanesinde cildiye randevusu almak veya kontrol randevusunu 10 geçmeden bir tarihe almak bazen zor olabilmektedir.

Bezmialem Doç Dr muayene ücreti 2023

Bezmialem hastanesinde doçent doktor muayene ücreti 900 TL’dir. Bezmialam Hastanesinin tek Doçent doktoru Anıl Gülsel Bahalı’dır.

Anıl Gülsel Bahalı hastanenin en yoğun çalışan doktorlarından biri olup zaman zaman muayenede asistan desteği de almaktadır.

Bazı hastalar uzmana mı yoksa Profesör veya doçente mi randevu almak daha iyi olur diye sormaktadırlar. Bezmialem Hastanesinde cildiye doktorlarının her birinin daha iyi olduğu kısım daha iyidir.

Örneğin biri sivilce konusunda iyiyse, diğeri egzama konusunda daha iyidir. Bu sebeple randevu alırken uzman veya profesör, doçent seçenekleri yerine hastanın hastalığı konusunda hangi doktor daha fazla bilgi sahibidir diye araştırmak gerekmektedir.

Uzman ile doçent arasında muayene ücreti açısında ciddi bir fiyat farkı yoktur. Doçent seçtiğiniz zaman Doç. Dr. Anıl Gülsel Bahalı’nın derin bilgilerinden istifade edebilmektesiniz.

Profesör farkı uzmana göre nispeten yüksektir. Bunun başlıca sebebi Bezmialem hastanesinde görev yapan Profesörlerin aynı zamanda idari görevleri olması ve öğretim faaliyetlerinin de olması sebebiyle zamanlarının kısıtlı olmasıdır.

Eğer muayene olunacak hastalık nadir görülen bir hastalık ise profesör farkı vermek mantıklı olabilir, diğer hallerde ise hem daha çabuk randevu sırasının gelmesi, hem de muayene ücretinin daha düşük olması nedeniyle uzman doktor tercih etmek pratiktir.

Bezmialem hastanesinde profesör farkı 1200 TL olup profesörden randevu alırken hastanın ne tür hastalığının olduğunun belirtilmesi önem taşımaktadır. Çünkü doktorlar farklı hastalıklarda uzmanlaştıkları için ilk muayeneyi profesörden aldığınız zaman diyebilir ki “bu konuda diğer doktor daha fazla bilgi sahibidir, ona görünseniz daha iyi olur”. Bu durumda hasta diğer doktor için yeniden muayene ücreti ödemek zorunda kalacaktır.

Bezmialem hastanesinde 2 adet profesör ünvanlı cildiye doktoru bulunmaktadır:

Profesör Dr. Nahide ONSUN

Profesör Dr. Özlem Su KÜÇÜK

Profesör Dr. Nahide ONSUN aynı zamanda Bezmialem hastanesinde cildiye bölümünü kuran ve ana bilim dalı başkanı olan kişidir. Tecrübesi su götürmez ayrıca çok sayıda akademik makalesi bulunmaktadır.

Profesör Dr. Özlem Su KÜÇÜK 2017 yılında Profesörlük ünvanını almış olup aynı zamanda başarılı bir akademisyendir. Cildiyenin bir çok alt dalında ihtisas sahibidir.

Bezmialem en iyi cildiye doktoru

Bezmialem hastanesinin en iyi cildiye doktoru Profesör Dr. Nahide ONSUN’dur. Fakat idari görevlerden ve akademik çalışmalardan kaynaklanan yoğunluğu nedeniyle ondan randevu almak zordur. Profesör Dr. Nahide ONSUN sadece kendi seçtiği hastalara bakmaktadır.

Bezmialem hastanesinin Profesör Dr. Nahide ONSUN’dan sonra gelen en iyi ikinci cildiye doktoru Profesör Dr. Özlem Su Küçük’tür.

Hastalara bakma açısından Doçent Dr. Anıl Gülsel Bahalı ve uzman doktorlar Didem Dizman ve Güllü Gencebay daha aktiftirler. Doktorlar cildiye konularında her biri farklı uzmanlık alanına sahip olduğu için en iyi doktordan ziyade hastanın hastalığı hangi doktorun alanına daha çok giriyor, bunu bilmek gerekmektedir.

Anıl Gülsel Bahalı yorum

Anıl Gülsel Bahalı genel dermatoloji konusunda uzmanlaşmış olup nadir görülen rahatsızlıklar hariç her tür dermatoloji konusunda deneyimlidir. Doçent ünvanına sahiptir. Muayene ücreti 900 TL’dir.

Özlem Su Küçük yorum

Profesör ünvanına sahip olup uzman doktorların tereddütte kaldığı konularda onlara destek olmaktadır. Uzmanlaştığı cildiye konuları şunlardır:

·         Dermatoonkoloji

·         Dermatoallerji (Ürtiker, Behçet vb.)

·         Fototerapi

·         Dermoskopi

·         Psoriasis

·         Büllü Hastalıklar

·         Dermatokozmetik Uygulamalar​​

 

Nahide Onsun yorumlar

Prof.Dr. Nahide Onsun Dermatoonkoloji (cilt tümörü)ve Psoriasis​ (Sedef hastalığı) konularında uzmandır.

Prof.Dr. Nahide Onsun mesleğinde gayet başarılıdır fakat kendisine tevdi edilen idari görevlerin getirdiği yoğunluk nedeniyle bürokratik konular fazlaca vaktini almaktadır. Bu nedenle sadece kendi seçtiği sedef veya cilt kanseri, cilt tümörü hastaları haricinde hasta almamaktadır.

 

Bezmialem muayene ücreti 2023

Bezmialem hastanesi cildiye bölümündeki muayene ücretleri;

Uzman 700 TL

Doçent 900 TL

Preofesör 1200 TL

Bezmialem hastanesinden randevu alırken dikkat edilmesi gerekenler

Eğer yoğunluk nedeniyle randevu alamıyorsanız gece 12’de randevu almayı deneyiniz. Her gün muayene randevuları gece 12’de yenilendiği için randevu alabilmek için en fazla şansınız gece 12’den sonraki ilk birkaç dakikadır.

Bezmialen hastanesinde cildiye doktorlarının alt uzmanlık alanları farklıdır, doktor seçerken hastanın kendi hastalığına en uygun doktoru seçmesi gerekir.

Eğer cildiye bölümünden randevu alamıyorsanız veya istediğiniz doktordan randevu alamıyorsanız, doktorun bizzat kendisine ulaşmayı deneyin.

Bezmialem cildiye randevusu nasıl alınır ?

İnternet sayfasından randevu almak için ŞU linke tıklayınız. Aşağıdaki resimdeki gibi bir kutu gelecektir. TC kimlik numaranızı girerek randevu sistemine ulaşabilirsiniz.

Telefondan randevu almak için 0212 453 0453 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce