Kategori: Sağlık

Bezmialem diş ilk muayene ücreti (2023 yılı güncel fiyatlar)

Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin Diş Hekimliği Fakültesi bulunmakta olup dışarıdan gelen hastalara da hizmet vermektedir. Hastanenin diş hekimi kadrosu nispeten kısıtlı olsa da kaliteli hizmet verdiği için tercih edilmektedir.

Bezmialem Vakıf Üniversitesinin Diş Tedavisi Anabilim Dalında 2 doçent, 1 yardımcı doçent, 1 uzman doktor, 7 uzmanlık öğrencisi ve 1 pratisyen diş hekimi bulunmaktadır.

Kadrosu oldukça sınırlı olduğu için bazı zamanlar Bezmialem Hastanesinden diş randevusu almak zor olabilmektedir.

Bezmialem diş ilk muayene ücreti

Bezmialem diş ilk muayene ücreti 2023 yılında önceki yıllara göre enflasyonun da üzerinde bir artışla 250 TL olmuştur. Bu ücrete diş röntgeni ücreti de dahildir.

Aslında 250 TL’lik fiyatın 125 TL’lik kısmının ilk muayene ücreti diğer 125 TL’lik kısmının ise diş röntgeni ücreti olduğunu söylemek gerekir. Fakat diş röntgeni çekimi zorunlu olduğu için ilk muayene için fix 250 TL alınmaktadır.

Bazı hastalar diş röntgeni çektirmek istemediğini, sadece danışmanlık ve bilgi almak için geldiklerini söyleseler de doktor muayenesinden önce 250 TL’yi ödemek durumundadırlar.

Bezmialem hastanesinin ilk diş muayenesi için istediği 250 TL ücret bazı hastalar tarafından yüksek bulunmaktadır. Çünkü çoğu özel diş kliniğinde ilk diş muayenesi ücretsiz olup hatta bazılarında ilk muayenede yapılan diş temizliğinden dahi ücret alınmamaktadır.

Diş tedavisinde fiyatlar oldukça yüksek seyrettiği ve devamlılık arz ettiği için özel diş klinikleri hasta kazanabilmek adına ilk muayenelerden ücret almamayı veya sembolik ücret almayı tercih etmektedirler.

Bezmialem hastanesinde ise 250 TL’lik ilk diş muayene ücreti alınmaktadır. Fakat sonraki muayene ve kontrollerde muayene ücreti alınmamaktadır.

Aslına bakarsanız Bezmialem Hastanesinin ilk diş muayenesi için istediği 250 TL’lik ücret diğer branşlardan istediği muayene ücretlerine göre oldukça düşüktür. Örneğin kardiyoloji veya dermatoloji gibi bölümlerin muayene ücretleri çok daha yükseltir ve süresi geçerse kontrollerden dahi muayene ücreti alınmaktadır.

Diş tedavisinde ise ilk muayene için 250 TL alınmakta ve tedavi ücretinin dışında sonradan ilave muayene ücreti alınmamaktadır.

Bezmialem diş tedavi ücretleri

Bezmialem diş tedavi ücretleri, piyasaya göre nispeten daha yüksektir. Vakıf üniversitesi olması nedeniyle bazı hastalar fiyatlandırmaların devlet hastanesi ile özel hastanesi arası bir durumda olacağını zannetseler de öyle değildir.

Bezmialem diş tedavi ücretleri bir çok özel hastanenin üzerindedir. Hastaların diş tedavisinde özellikle Bezmialem Hastanesi’ni tercih etmesinin sebebi hastalara yerince uzun zaman ayrılabilmesi ve hastanenin kalabalık olmamasından ötürü hastalarla özenle ilgilenilmesidir.

Diğer bir sebep ise çene cerrahisi konusunda uzmanlaşmış bir kadroya sahip olması ve klasik diş kliniklerinde yapılamayan, üst düzey uzmanlık gerektiren bazı işlemlerin yerine getirebilmektedir.

Dolayısıyla klasik dolgu, kanal tedavisi gibi işlemler için Bezmialem Hastanesinin tarifesi yüksek olsa da ileri derecede işlemlerde bu hastane iyidir.

Bezmialem diş dolgu fiyatları

Bezmialem diş dolgu fiyatları ortalama olarak tanesi 900 TL olup dolgu çeşidine göre bu fiyatın üzerine çıkıldığı da olmaktadır. 900 TL’lik fiyatı minimum dolgu fiyatı olarak düşünebilirsiniz. Dolgu sayısı fazla olsa dahi tane başı 900 TL’lik fiyatın altına inilmemektedir.

Bezmialem diş taşı temizliği fiyat

Bezmialem Hastanesinde diş temizliği işlemi de gerçekleştirilmekte olup bu işlem içinde önce ilk muayene ücreti ödemeniz gerekmektedir. Diş taşı temizliğini her ne kadar genellikle öğrenciler yapsa da bu işlem için de muayene ücretine ilave olarak bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

2023 yılı Bezmialem diş taşı temizliği fiyatını öğrenmek için 0212 453 18 50 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Bezmialem diş çekim ücreti

Bezmialem Hastanesinde diş çekimi de yapılmakla birlikte, öncelikle kanal tedavisi veya dolgu gibi işlemlerle dişi kurtarmaya çalışılmaktadır.

Diş çekimi, diş tedavisi seçenekleri arasında diğer seçeneklerden sonuç alınamayacaksa uygulanacak bir işlemdir.

Güncel diş çekimi ücretini öğrenmek için 0212 453 18 50 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Bezmialem diş implant fiyatları

Bezmialem Vakıf Hastanesinde diş implantları gayet iyi malzemeyle yapılmakta ve diş tabiplerinin hastayla ilgilenmek için epey vakti olmaktadır. Bezmialem hastanesinde baştan savma iş yapmıyorlar fakat diş implantı fiyatları diğer özel diş kliniklerine göre yüksektir.

Diş implant fiyatları tanesi yaklaşık 15-20 bin TL civarına mal olmakta olup kullanılan malzeme değiştiği ve implant hizmeti için ilave başka hizmetlere, malzemelere de gerek duyulabildiği için implant fiyatı hastaya özel belirlenmektedir.

Daha fazla bilgi için 0212 453 18 50 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Bezmialem çene cerrahisi fiyatları

Bezmialem Hastanesinde bir çok çene cerrahisi işlemi ustalıkla yapılabilmektedir. İşlemin zorluk derecesi ve kullanılan malzemeye göre fiyatlar 10-15 bin TL’den başlayarak 80-100 bin TL fiyatlara kadar çıkabilmekte, bazı zor işlemlerde fiyatlar bu rakamları da aşabilmektedir.

Bezmialem çene cerrahisi doktorları

Bezmialem hastanesinde dolgu ve kanal tedavisi gibi işlemleri hocaların kontrolünde diş hekimliği öğrencileri gerçekleştirilmektedir.

Eğer hasta için çene cerrahisi işlemi gerçekleştirilecek ise bunu sadece hocalar yapmaktadır. Bezmialem Hastanesinde bu konuda en ünlü kişi Prof.Dr. Doğan Dolanmaz’dır. Alternatif olarak Prof.Dr.Erdem Kılıç ve Prof.Dr. Nükhet Kütük’de çene cerrahisinde oldukça iyidir.

Bezmialem Hastanesinin diğer çene cerrahisi doktorları;

Doç.Dr. Özge Doğanay

Doç.Dr. Nurettin Diker

Dr.Öğr. Üyesi Emine Fulya Akkoyun’dur.

 

Doğan Dolanmaz yorum

Doğan Dolanmaz Bezmialem Hastanesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı’dır. Ayrıca Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği (AÇBİD) Başkanlığı da yapmaktadır.

Doğan Dolanmaz Bezmialem Hastanesi’nin çene cerrahisi alanında en iyi tabibi olmakla birlikte görevlerinden ötürü sadece özel ameliyatlara girmekte, dolgu, kanal tedavisi gibi işlemler için vakti bulunmamaktadır.

Bezmialem Hastanesinden diş randevusu nasıl alınır ?

Hastanenin internet sayfasından veya 0212 453 0453 numaralı çağrı merkezinden diş randevusu alınabilmektedir.

Bazı zamanlar yoğunluk nedeniyle randevular dolu olabilmekte veya randevu sistemine ulaşılamamaktadır. Eğer bu tür bir sorun yaşarsanız gece 00:01 ila 00:15 arası randevu almayı deneyiniz.

Gece 00:00 da randevular yenilendiği için randevu boşlukları oluşmaktadır.

İnternet sayfasından randevu almak için ŞU linke tıklayınız. Aşağıdaki resimdeki gibi bir kutu gelecektir. TC kimlik numaranızı girerek randevu sistemine ulaşabilirsiniz.

Randevu sorgulamayı da yine aynı linkten yapabilirsiniz. Bezmialemden diş randevusu almak ücretsizdir. Randevuya gitmezseniz sizden ücret kesilmez. Randevuya gittiğinizde doktora muayene olmadan önce 2023 yılı itibariyle 250 TL muayene ücreti (diş röntgeni parası bunun içindedir) ödersiniz.

Diş muayenesi için randevu saatinden en az 15 dakika önce gelmelisiniz.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce