Kategori: Sağlık

Çatı Muayenesinden Sonra Kahverengi Akıntı Neden Olur

Halk arasında çatı muayenesi diye değerlendirilen pelvik muayene hamileliğin son döneminde yaklaşık 37. hafta da yapılır. Bu muayenenin yapılmasının nedeni hamilenin normal doğum yapmasının mı ya da sezaryen ile doğum yapmasının uygun olacağının karar verilmesidir. Çatı muayene sırasında çatı kemikleri değerlendirilir. Eğer hamilenin doğumunun sezaryen ile yapılması kararlaştırılmış ise bu muayenenin yapılmasına gerek yoktur. Çatı muayenesinden sonra kahverengi akıntı neden olur sorusu bu durum ile karşılaşan kadınlar tarafından sıkça sorulmaktadır. Bunun nedeni hassaslaşan vajina ağzında hafif kanamalar olabilmesidir. Bu durumun hamileliğe bir etkisi olmadığı gibi erken doğuma da neden olmaz.

Çatı Muayenesi Zararlı mı?

Hamileliğinin son dönemine giren kadınlar doktorunun çatı muayenesi istemesi karşısında şaşırabilir ve endişeye kapılabilir. Bu sıradan bir kontroldür ve hamileliğe hiçbir etkisi olmaz. Aksine faydası vardır ve bebeğin geliş şekli kafasının aşağı doğru olup olmadığı, bebeğin kilosu ve kadının çatısının genişliğinin bu kiloda bir bebeğin doğumuna uygun olup olmadığının değerlendirmesi yapılır. Çatı muayenesi sonrası pembe renkli ya da kahverengi lekelenmelerin olması normal kabul edilmektedir ve bu doğumun başladığı anlamına gelmez. Eğer lekelenme bir günden fazla sürerse doktorunuza danışmalı gerekiyorsa tekrar muayene olmalısınız. Halk arasında doğum öncesi olan ve doğumun yaklaştığını belirten hafif kanamaya nişan denir ve çatı muayenesinden sonra olan kanamayı bununla karıştırmamak gerekmektedir.

Çatı Muayenesi Nasıl Yapılıyor?

Çatı muayenesi tıpkı vajinal muayene gibi doktorun muayenehanesinde ya da hastane de yapılır. Hamile jinekolojik muayene için hazırlanmış olan masaya yatar ve doktor bu şekilde kontrolünü yapar. Doktorunuzun doğumu planlaması için bu muayene şarttır. Elbette daha önce sezaryen ile doğum yapanlar ya da başka bir sebeple doğumu sezaryen ile yapılması kesin olan kişiler için bu şart değildir. Her ne kadar çatı muayenesi sonrasında hastanın normal doğum yapabileceği düşünülse de kimi zaman doğum başladıktan sonra da çeşitli sebepler ile sezaryene dönülebilmektedir.   Doktorunuz size çatı muayenesi yaptıktan sonra hafif bir ağrınız olsa da bu doğumun başladığı anlamına gelmez ve kısa bir süre sonra geçecektir.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce