Dereotu Nasıl Yetiştirilir? Ekim Yeri, Bakımı, Hasat ve Saklama Yöntemleri Nelerdir?

Dereotu Nasıl Yetiştirilir? Ekim Yeri, Bakımı, Hasat ve Saklama Yöntemleri Nelerdir?

Dereotunu sebze turşusu için kullanmayı düşünüyorsanız, sırf bu özelliği bile bu bitkiye bahçenizde yer verme nedeniniz olabilir. Ancak şunu belirtmeliyim ki turşu dereotunun kullanılabileceği yiyeceklerden sadece birisi. Taze dereotu yaprakları deniz mahsulleri ile yapılan birçok temekte kullanılabilir. Patates ve soğanla birlikte tüketilebilen dereotu bezelye ve daha birçok sebzeye ayrı bir lezzet katmaktadır. Dereotunun özellikleri saymakla bitmez. Sayılan tüm özelliklerinin yanı sıra, dereotunun birçok yararlı böcek için çekim merkezi olduğunu da bilmeniz gerekir.

Dereotunun Ekim ve Yetiştirme Yöntemleri Nelerdir?

Dereotu müdahaleyi sevmeyen bir bitkidir, bu nedenle dereotunu kendi haline bırakırsanız daha iyi bir sonuç alırsınız. İlkbaharda toprak işlenebilir bir duruma geldiğinde, dereotu tohumlarını toprağın üzerine serpiştirin. Daha sonra toprağın üzerine elinizle hafifçe vurun ve sulayın. Dereotu 7,5 cm’lik bir uzunluğa ulaştığında, toprağın nemini korumak ve yabancı otların dereotunu istila etmesini önlemek amacıyla üzerlerini sap ve saman tabakasıyla örtün. Birçok bölgede, dereotunun ‘’ hudayinabit ‘’ özelliği gözlemlenmiştir.

Dereotunun Hasat ve Saklama Yöntemleri Nelerdir?

Dereotu belirli bir büyüklüğe ulaştığında taze yapraklarını koparmaya başlayabilirsiniz. Dereotunun sayvan biçimindeki çiçeklerini turşunun içine koymak için toplayabilirsiniz. Tohumlar sarı renginden kahverengine dönüştüğünde hasada başlayabilirsiniz. Tohumları kese kağıdından yapılmış bir saklama torbasının içine üst kısımları alta, alt kısımları üste gelecek şekilde koyabilirsiniz.

En Kaliteli Dereotu Çeşitleri Nelerdir?

Dukat : Geç pörsür, aromalı ve koyu yeşil yapraklarının lezzetli olduğu söylenmektedir.

Herkül : Bu dereotu çeşidinin bol miktarda eğrelti otuna benzer yaprakları vardır.

Eğreltiotu Yaprağı : Cüce bir çeşit olarak bilinmektedir, bu cins dereotunun boyu 45 cm’dir. Bahçede çok fazla yeri olmayan çiftçiler için uygundur.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce