Kategori: Web Tasarım

Google sitemi ne zaman ziyaret etmiş ?

Google botları sitelerimize gün içerisinde belli zaman aralıklarında ziyaret eder. Google sitemi ne zaman ziyaret etmiş, bunu öğrenebilirsiniz.

Kimi zaman gün içerisinde birkaç kez gelebiliyorlarken, kimi zaman 2-3 günde bir siteye gelebiliyorlar. Elbette ki google botlarının, sitenizi çok sık görüntülemesi sizin için daha iyi olacaktır. Yazdığınız bir yazının 3 gün sonra Google’da çıkmasını istemezsiniz, değil mi? Tabii bu konu bayağı geniş bir konu ve bu örümceklerin siteye gelme zamanları da belli başlı kriterlere bağlıdır…

Bu konuda sizlere Google botlarının sitenize en son ne zaman geldiğini, nasıl öğrenebileceğinizi göstereceğim. Bunu görerekten sitenizi ne kadar çok güncel tutmamız gerektiğine karar verebilirsiniz.

Bu sayede sitenizde makalenizi yayınladıktan sonra; “Google sitemi ne zaman ziyaret etmiş” gibi sorularınıza bir cevap alabilirsiniz. Bunu öğrenmenin bir yolu da Google önbelleğe (cache) bakmaktır. Böylece botun sitenize ne zaman geldiğini kolayca görebilirsiniz. Bunu öğrenmenin yolu da gayet basit.

Google sitemi ne zaman ziyaret etmiş ?

  • Öncelikle tarayıcınızı açın.
    Hemen sonrasında URL kısmına cache:siteadi.com yazın. Eğer sorun yaşıyorsanız aşağıda yazdığım ikinci kodu deneyebilirsiniz.
    Diğer kod: Aynı şekilde URL kısmına http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:siteadi.com
    Karşınıza çıkan sayfada “Google sitemi ne zaman ziyaret etmiş” bunun tarihi yer alacaktır.
    Örnek: cache:bilgio.net
    Örnek 2: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:bilgio.net

Eğer yeni bir yazı yayınlamışsanız ve yazıyı henüz yayınlamadan önbellek kısmına bakarsanız, son yazdığınız yazınızın sitenizde olmadığını görürsünüz. Aslında o yazı vardır fakat önbellekte henüz yoktur. Botun bir sonraki ziyaretinde ise artık o yazınızı da önbelleğe alacağından daha sonraki önbellek sorgularınızda o yazınızın önbellekte olduğunu görmüş olursunuz.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce