Hardal Otu Nasıl Yetiştirilir? Ekim Yeri, Bakımı, Hasat ve Depolama Yöntemleri Nelerdir?

Hardal Otu Nasıl Yetiştirilir? Ekim Yeri, Bakımı, Hasat ve Depolama Yöntemleri Nelerdir?

Hardal denildiğinde akla gelen ilk şey sosisli sandviçlerin üzerine dökülen sarı renkli sostur. Hardal tohumu, adını taşıyan ve hoş bir tada sahip olan hardal çeşnisinin ana maddesidir ancak hardal sadece çeşniden ibaret değildir. Hardalın yeşil kısımları dolgun ve lahanayı andıran yaprakları ile salatalara ayrı bir lezzet katmaktadır.

Hardal Otu’nu  Ekimi ve Yetiştirme Yöntemleri Nelerdir?

Lahana ekmek için toprağı nasıl hazırlıyorsanız, aynı hazırlıkları hardal için de yapın. Hardal ( aşırı olmamak kaydıyla ) soğuğa karşı dayanaklıdır bu nedenle son dondan birkaç hafta önce hardal ekimi yapabilirsiniz. Tohum ekimini kapalı alanlarda da yapabilirsiniz ancak doğrudan ekim yöntemi ile ekilen hardalın daha çabuk olgunlaştığı ve daha verimli olduğu bilinmektedir. Hardal o kadar hızlı olgunlaşır ki özellikle de bazı hardal çeşitleri tohum ekiminden sonra yaklaşık bir ay içinde mutfakta kullanılabilir duruma gelir. Ektiğiniz hardalın lezzetli olması için toprağın nemini düzenli olarak takip edin ve toprağı özellikle potasyum gibi besin maddeleri ile zenginleştirin. Balık emülsiyonu ve su yosunu içeren gübreler toprağın kalitesini arttırır.

Hardal Otu’nun Hasat ve Depolama Yöntemleri Nelerdir?

Yapraklar küçük kümler oluşturmaya başladığında, hardal bitkisinin boyu 7,5-10 cm’ye ulaştığında hardal bitkisini toplamaya başlayın. Hardal bitkisinin yapraklarıyla birlikte bir bütün olarak kesmek istiyorsanız, bitkinin 10-15 cm uzunluğuna ulaşmasını bekleyin. Hardalı toprak hizasının 2,5 cm üzerinden keserseniz, geride bıraktığınız kısımlarından yeniden üremesini sağlamış olursunuz ancak sonradan çıkan yeni yaprakların tadı çok da hoş değildir hatta bazen aşırı derecede acı olabilir. Hardal yapraklarından bazıları çürürse, tohum zarflarını bir araya getirerek tohumu çürümekten kurtarabilirsiniz. Kurtardığınız tohumları turp, karnabahar, soğan, brokoli ve su teresi gibi filizlenen tohumlarla karıştırırsanız sağlıklı ve lezzetli bir karışım oluşturmuş olursunuz.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce