Kategori: Sağlık

Öksürük şurubu isimleri

Alerji, soğuk algınlığı veya başka sebeplerle yaşanan öksürük şikayetlerini gidermede kullanılan öksürük şurubu isimleri aşağıdadır:

Kreval öksürük şurubu

Kreval markasının Kreval şurup, Kreval forte ve Kreval Max çeşitleri bulunmaktadır. 100ml’lik ve 200 ml’lik bal rengi şişelerde satılmaktadır. Şişe ile birlikte 5 ml’lik ölçek gelmektedir. Ölçekte 1,25 ml, 2,5 ml ve 5 ml çizgiyle işaretlenmiştir.

Piyasada çok satan öksürük şuruplarından birisidir.

Etkin madde: Butamirat sitrat

Üretici firma: Recordati İlaç San. ve Tic. A.Ş. Üretim İstanbulda yapılmaktadır.

Fiyatı:100 ml Kreval şurup 2019 fiyatı 11,81 TL’dir.

Kullanım alanı: Öksürük baskılayıcı ilaçtır. Öksürük şikayetlerinin semptomatik tedavisinde kullanılır. Balgam söktürücü ilaçlarla birlikte kullanılması uygun değildir.

3 yaşın altındaki (Kreval forte için 6 yaş) çocuklarda kullanılması uygun değildir. Gebelik kategorisi B’dir, çok zorunlu olmadıkça hamile veya emziren hanımların kullanması uygun değildir.

7 gün içerisinde öksürüğü kesmezse doktora başvurulmalıdır.

Butamcod öksürük şurubu

Butamcod ve Butamcod Fort olmak üzere iki türü vardır. Bu iki ürün arasındaki fark etken madde yoğunluğudur. Butamcod’da 5 ml içerisinde 7,5 mg etken madde var iken Butamcod Fort da 5 ml içerisinde 15 mg etken madde bulunur.

Butamcod öksürük şurubu  100 ml’lik ve 200 ml’lik şişelerde satılmaktadır.

Etkin madde: Butamirat sitrat

Üretici firma: KOÇAK FARMA İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. Üretim Tekirdağda yapılmaktadır.

Fiyatı:100 ml Butamcod öksürük şurubu  2019 fiyatı 11,81 TL’dir.

Kullanım alanı: Öksürük baskılayıcı ilaçtır. Öksürük şikayetlerinin semptomatik tedavisinde kullanılır. Balgam söktürücü ilaçlarla birlikte kullanılması uygun değildir.

3 yaşın altındaki (Butamcod fort için 6 yaş) çocuklarda kullanılması uygun değildir. Gebelik kategorisi B’dir, çok zorunlu olmadıkça hamile veya emziren hanımların kullanması uygun değildir.

7 gün içerisinde öksürüğü kesmezse doktora başvurulmalıdır.

Levopront öksürük şurubu

Levopront ve Levopront Fort olmak üzere iki türü vardır. Bu iki ürün arasındaki fark etken madde yoğunluğudur. Levopront ’da 1 ml içerisinde 6 mg Levodropropizin var iken Butamcod Fort da 1 ml içerisinde 12 mg Levodropropizin bulunur.

Levopront öksürük şurubu  75 ml’lik ve 150 ml’lik şişelerde satılmaktadır.

Etkin madde: Levodropropizin

Üretici firma: Abdi İbrahim ilaç San. Ve Tic AŞ.  Üretim İstanbul’da yapılmaktadır.

Fiyatı:150 ml Butamcod öksürük şurubu  2019 fiyatı 9,03 TL’dir.

Kullanım alanı: Kuru öksürüğün kesilmesi için kullanılır. Sedatif etkili ilaçlarla kullanılması uygun olmayabilir. (Doktora danışınız)

2 yaşın altındaki çocukların, hamile veya emziren hanımların kullanması uygun değildir.

7 gün içerisinde öksürüğü kesmezse doktora başvurulmalıdır.

Notuss öksürük şurubu

Notuss öksürük şurubunun Notuss ve Notuss Fort olmak üzere iki türü vardır. Bu iki ürün arasındaki fark etken madde yoğunluğudur. Notuss’da 5 ml içerisinde 7,5 mg etken madde var iken Notuss Fort da 5 ml içerisinde 22,5 mg etken madde bulunur.

Notuss öksürük şurubu  100 ml’lik şişelerde satılmaktadır.

Notuss’un öksürük şurubu çeşidi dışında bir de 20 tabletlik (hap) ürünü vardır.

Etkin madde: Butamirat sitrat

Üretici firma: Tripharma İlaç San. Ve Tic. A.Ş. Üretim İstanbul’da Abdi İbrahim tesislerinde yapılmaktadır.

Fiyatı:100 ml Notuss öksürük şurubu  2019 fiyatı 11,65 TL’dir. Notuss Fort fiyatı ise 17,26 TL’dir.

Kullanım alanı: Öksürük baskılayıcı ilaçtır. Öksürük şikayetlerinin semptomatik tedavisinde kullanılır. Balgam söktürücü ilaçlarla birlikte kullanılması uygun değildir.

3 yaşın altındaki (Notuss fort için 6 yaş) çocuklarda kullanılması uygun değildir. Gebelik kategorisi B’dir, çok zorunlu olmadıkça hamile veya emziren hanımların kullanması uygun değildir.

7 gün içerisinde öksürüğü kesmezse doktora başvurulmalıdır.

Zyrtec öksürük şurubu

Antihistaminik grubu bir ilaç olup alerjik öksürüğü kesmek için kullanılır. 200 ml’lik şişelerde satılmaktadır. Zyrtec in ayrıca bir de damla şeklinde ürünü vardır.

Etkin madde: Setirizin dihidroklorür

Üretici firma: UCB Pharma A.Ş. Üretim İstanbul’da yapılmaktadır.

Fiyatı:200 ml Zyrtec öksürük şurubu 2019 fiyatı 17,26 TL’dir.

Kullanım alanı: Alerjik etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan öksürük, burun akıntısı, gözlerde tıkanma, kurdeşen, burun ve boğazda kaşıntı, hapşırma, burun tıkanıklığı, deride kabarıklık, kızarıklık gibi durumlarda ve alerjik rinit için kullanılır.

2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması uygun değildir. Çok zorunlu olmadıkça hamile veya emziren hanımların kullanması uygun değildir.

Benical öksürük şurubu

100 ml’lik şişelerde satılmaktadır. Aynı firmanın tablet olarak satılan Benical Cold ürünü bulunmaktadır. Benical öksürük şurubu soğuk algınlığı, üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle oluşan öksürüğün şiddetini ve sıklığını azaltmada kullanılır.

Etkin madde: Bir ölçekte (5 ml) 10 mg dekstrometorfan hidrobromür, 20 mg psödoefedrin hidroklorür, 2 mg klorfeniramin maleat içerir.

Üretici firma: Bayer Türk Kimya San. Ltd. Şti. olup Zentiva Sağlık Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. tesislerinde Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde yapılmaktadır.

Fiyatı: 9,41 TL’dir.

Kullanım alanı: Öksürüğün sıklık ve şiddetini azaltılması, üst solunum yollarındaki ödemin azaltılması, sinüs boşluğu ile kulağı bağlayan ve kulak borusundaki hava basıncıyla atmosfer basıncının dengesini sağlayan östaki borusunun genellikle alerji, soğuk algınlığı veya diğer bir üst solunum yolu iltihabından kaynaklanan tıkanıklığın giderilmesi, alerji kaynaklı tahriş olmuş burun ve göz mukozasının rahatlatılması, alerjik etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan öksürük, burun akıntısı, gözlerde tıkanma, kurdeşen, burun ve boğazda kaşıntı, hapşırma, burun tıkanıklığı, deride kabarıklık, kızarıklık şikayetlerinin giderilmesi ve alerjik rinit için kullanılır.

12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması uygun değildir. Hamile veya emziren hanımların kullanması uygun değildir.

Hydryllin compound öksürük şurubu

100 ml’lik şişelerde satılmaktadır. Soğuk algınlığı kaynaklı öksürük için kullanılan portakal kokulu bir öksürük şurubudur.

Etkin madde: Her 5 mİ’sinde 14 mg difenhidramin hidroklorür içermektedir.

Üretici firma: Ali Raif İlaç Sanayi A.Ş. tesislerinde İstanbul İkitelli’de yapılmaktadır.

Fiyatı: 10,66 TL’dir.

Kullanım alanı: Soğuk algınlığı nedeniyle oluşan öksürük ve burun tıkanıklığı şikayetlerinin semptomatik tedavisinde kullanılır.

12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması uygun değildir. Hamile veya emziren hanımların kullanması uygun değildir.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce