Kategori: Alışveriş

Programatik Satın Alma Nedir?

Teknoloji sayesinde insanlar her geçen gün farklı bir terim ile karşılaşırlar. Onlardan birisi de programatik satın alma! Birçok insanın aklında programatik satın alma nedir sorusu bulunuyor. Programatik; verinin analiz edilmesi ve teknoloji kullanılarak medya satın alımının daha hızlı bir şekilde yapılması olarak özetlenebilir. Takdir edersiniz ki, dijital reklam yatırımlarının sayısı her geçen gün artar. Bu noktada, söz konusu yatırımların verimini daha da arttırmak adına programatik satın almadan faydalanılabilir.

Programatik Satın Almanın Özellikleri Nelerdir?

Programatik satın alma; tahmin edilebileceği üzere hedef kitleye odaklanır. Ayrıca, tüketici davranışlarını anlamaya çalışır. Kullanıcı verilerini analiz ederek işe başlar. Birtakım teknikler kullanarak markanın hedef kitlesine ulaşmasını sağlar. Bir başka deyişle, reklamın verimliliğini arttırmayı hedefler. Programatik; tüm bu işlemleri olabilecek en kısa sürede yapmasıyla farkını ortaya koyar. Hatta, tüm süreci milisaniyeler içerisinde yapması ciddi bir avantajdır. Faaliyetlerini gerçek zamanlı olarak yapmasıyla dikkat çeker. Programatik satın almanın faydaları şu şekilde özetlenebilir:

  • Gelişmiş hedefleme
  • Verimli sonuçlarıyla dikkat çeken bir reklam
  • Dijital reklam yatırımının boşa gitmemesi
  • Kişiye özel reklam seçeneği
  • Çok daha etkili reklam
  • Reklam alımının çok daha değerli olması
  • Kampanya ölçümü ve takibinin etkili bir şekilde yapılması

Neden Programatik Satın Alma Kullanılmalıdır?

Programatik satın alma birtakım kurallar oluşturur. Doğru kurgulandığı takdirde yüksek dönüşüm oranına sahip olması ciddi bir avantajdır. Programatik satın alma; doğru zamanda doğru reklamların gösterilmesi olarak tanımlanabilir. Bu sayede, küçük, orta ve büyük olmasından bağımsız bir şekilde firmaların en büyük sorunu olan reklam maliyetlerini düşürür. Ayrıca, dijital pazarlama stratejisine büyük katkı sağlar. Firmanın dijital stratejisine yepyeni bakış açıları kazandırmasından dolayı değerlidir.

Programatik satın almanın avantajları tek bir örnek ile ortaya konabilir. Bazı internet kullanıcıları; e-ticaret sitelerinde vakit geçirmeyi severler. Ancak, alışveriş sepetine ekledikleri ürünleri bazı sebeplerden dolayı çıkartabilirler. Bu noktada, programatik satın alma devreye girer. Yalnızca 24 saat içerisinde sepetine ürün ekleyen ancak satın almayan kişilere reklam gösterir.

Programatik Satın Almada Hangi Bilgiler Kullanılır?

Programatik satın alma sürecinde üç farklı kategoriye ayrılan bilgiler kullanılır.

  • First Party Data: Başta internet sitesi olmak üzere mobil uygulama gibi firma tarafından tedarik edilen bilgilerdir. Bir başka deyişle, yüzde yüz firmaya ait olan bilgilerdir.
  • Second Party Data: İlk kaynaktan elde edilen bilgiler olarak tanımlanabilir.
  • Third Party Data: Diğer firmaların sattığı bilgiler olarak özetlenebilir. Third Party Data; birçok web sitesi üzerinden tedarik edilmesiyle dikkat çeker. Bir başka deyişle, ulaşılması kolaydır.

Programatik satın alma; her geçen gün daha da popüler olur. Reklam performansını bir hayli arttırır. Yazılım ile reklam satın alınması olarak da özetlenebilir. Hedef kitleler için birden çok seçenek sunulmasından dolayı değerlidir.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce