Roka Nasıl Yetiştirilir? Ekim Yeri, Bakımı, Depolama ve Hasat İşlemleri Nasıl Yapılır?

Roka Nasıl Yetiştirilir? Ekim Yeri, Bakımı, Depolama ve Hasat İşlemleri Nasıl Yapılır?

Avrupa’da uzun bir süredir popüler olan, Kuzey Amerika’da ise mutfaklara yeni giren bir yeşillik çeşidi olan roka salatalara hoş bir lezzet katar. Serin havaları seven roka soğuk bir camekan içinde ya da ısıtılmamış bir serada yetiştirilebilir. Roka dona karşı yeterimce dayanıklıdır. Küçük ve sıkı bir kök sistemi olan bu bitkiyi pencere kenarında düz bir kapta ya da konteynırların içinde yetiştirmek mümkündür.

Roka’nın Ekim ve Yetiştirme Yöntemleri Nelerdir?

Tohum yatağını hazırlarken, 8 cm kalınlığındaki toprağın üzerini gübre ile kaplayın. Toprağın işlenme zamanı gelir gelmez, ilkbaharda açık alanlarda ekim işlemine başlayabilirsiniz. Soğuk havalar hüküm sürdüğü müddetçe her 3 haftada bir ekim yapabilirsiniz. Hasadı kışın yapmak isterseniz, sonbaharın ortalarına doğru tohum ekmeye başlayabilirsiniz.

Roka Nasıl Hasat Edilir?

Roka yapraklarının boyu çimlenmeden 2-3 hafta sonra 5-7,5 cm’ye ulaşınca hasada başlayabilirsiniz. Rokanın yapraklarını ya da gövdesini kesebilirsiniz. Roka yaprakları taze iken çok lezzetlidir. Bu lezzet bitki çürümeye başlayana kadar sürer. Rokanın çiçekleri de yenilebilir bu neden bitkinin çiçek açmasını bekleyin, çiçekleri toplayın ve salatanızın içine koyduğunuz yeşilliklerin arasına karıştırın.

En Kaliteli Roka Çeşitleri Nelerdir?

  • Astro : Başka çeşitlerle kıyaslandığında, Astro’nun hasadının daha erken yapılabildiğini ve daha hafifi bir tadının olduğunu söyleyebilirim.
  • Roket : Hasadı erken yapılabilen başka bir roka çeşidi olan Roket’in yumuşak yaprakları baharatlı ve biberimsi bir tada sahiptir.
  • Italian Wild Rustic ( Vahşi İtalyan Köylüsü ) : Bu eski dünya rokası türünün yumuşak yaprakları vardır. Tadı baharatı andırır, verimi yüksektir.
Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce