Kategori: Pratik Bilgiler

Sabahları Pozitif Ve Zinde Uyanmak İçin Neler Yapılmalı ?

Sabahları Pozitif Ve Zinde Uyanmak İçin Neler Yapılmalı ?

  • Öncelikle, yavaş uyanın. Hemen yataktan kalkıp yatağı kapatmayın. Biraz uzanın esneyin, yavaş kalkın ve yatağa oturun. Artık yataktan kalkabilirsiniz.
  • Şimdi, yeni bir gün için gülümseyin. Birkaç kez içinizden veya sesli olarak söyleyin, ‘’ Bugün güzel bir gün! Bugun sadece güzel şeyler olacak! ‘’ Ardından, yüzünüzü yıkadığınız sırada aynaya bakarak şöyle deyin : ‘’ Ben kendimi beğeniyorum. Ben mutlu bir insanım. Ben işimde başarılı olacağım ‘’ Size gerekli olduğunu düşündüğünüz şeyler söyleyin. Önemli olan, kendinizi başarı için motive etmenizdir.
  • 2 dakika ayna önünde durun ve aynaya yaklaşarak kendinize gülümseyin. Gülümsediğiniz zaman, kendinizde uyumlu bir duygu oluşturacaksınız. Eğer herhangi bir sorununuz varsa, gülümseyerek, ‘’ hayatta her şeyin sürekli bir telaş içinde ‘’ olduğunu kendinize hatırlatın.
  • Kahvaltıdan önce iki bardak ılık su için. Su, enerji depolar. Vücudun her zaman suya ihtiyacı vardır. Eğer gün boyunca sürekli kahve ve çay içiyorsanız, vücudunuzun enerjiden mahrum kaldığını ve vücudunuzu kuruttuğunuzu unutmayın. Sabah saatlerinden itibaren mümkün olduğu kadar su için ve enerjinizin nasıl arttığını hissedin.
  • Gün içinde sevdiğiniz müzikleri dinleyin ve mümkünse olduğu kadar hobilerinize, sadece birkaç dakika da olsa zaman ayırın.
  • Ruh haliniz mevsim değişikliğinden etkileniyor ve sizi depresyona sokuyorsa onunla mücadele edin. İlk olarak sizde pozitif duygular uyandıran bir şeyler yapın; saç modelinizi değiştirin, gardırobunuzu yenileyin, sevdiğiniz yemeklerle kendinizi şımartın, parlak renklerle kendinizi çevreleyin, perdelerinizi değiştirin. Gri ve siyah renkli giysiler giymeyin. Çoktan unuttuğunuz bir hobiyle kendinizi meşgul edin ve negatif düşüncelerden kaçının. Özellikle güneşli havalarda sık sık temiz hava almaya çalışın.
  • Sağlıklı beslenmeye çalışın ve fazla yemek yemeyin. Unutmayın, bel çevreniz ne kadar genişlerse ömrünüz o kadar kısalabilir! Ancak, yorucu bir diyet yaparak kendinize eziyet etmeyin. Onun yerine dengeli beslenmeyi tercih edin. Mönünüzde her gün, ( vücudunuzun ihtiyacı olan vitaminlerle, selüloz ve mikro elementlerle depolanması için ) bol sebze ve meyve olmalı. Balık ve et yemeklerini ( piştiklerinde de vitamin ve mikro elementleri korumaları için ) fırında pişirin. Böylece yiyeceklerdeki yağ miktarı, protein, mineral ve vitaminlerin kaybı minimuma iner. Sebzeleri de haşlamak ve kızartmak yerinde fırında pişirmeyi tercih edin.
Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce