Kategori: Sağlık

Şeker hastası olmayan Glifor kullanabilir mi ?

Glifor, şeker hastalığının tedavisinde kullanılır, peki şeker hastası olmayan Glifor kullanabilir mi ?

Glifor’un öne çıkan özelliklerinden birisi kandaki şeker seviyesini düzenlemesi nedeniyle kolay zayıflamayı sağlamasıdır. Kilo verme konusunda piyasada bulunan çoğu zayıflama hapından daha iyi etki göstermektedir.

Ancak Glifor bir zayıflama ürünü olmayıp, bazı hastalıkları tedavi edici bir ilaç olduğundan sağlık problemi olmayan kişilere tavsiye edilmemektedir.

Şeker hastası olmayan Glifor kullanabilir mi ?

Glifor bir diyabet ilacı olarak bilinir ancak doktorlar diyabet hastaları haricinde de bu ilacı reçete etmektedirler.

Örneğin Polikistik Over Sendromu, hamile kalamama ve adet düzensizliği gibi şikayetleri olanlara da Glifor reçete edilmektedir.

Ayrıca şeker hastası olmasa da insulin direnci olanlara ve gizli şeker tanısı konanlara da Glifor reçete edilmektedir.

Doktorun şeker hastası olmayan birine Glifor reçete etmesi için hastada glukoz tolerans bozukluğu ile ilgili bulgular tespit etmesi gerekmektedir.

Diyet yapıyorum, spor da yapıyorum ama zayıflayamıyorum neden ?

Zayıflamanın tüm gerekliliklerini yerine getirmesine rağmen kilo veremeyen insanlar vardır. Bazı kişiler “Su içsem yarıyor” diyerek yaşadıkları çaresizliği ifade ederler.

Bir kişi normal şekilde beslense dahi kilo alıyorsa bunun sebebi şeker ve yağ metabolizmasının sağlıklı çalışmamasıdır. Bu konuda tedavi olmadığı takdirde kişinin yaptığı diyet ve spor işe yaramayacaktır.

Bu noktadaki kritik hormon insulindir. İnsulin hormonu vücut hücrelerinin tüketilen gıdalardan gelen glikozu enerjiye dönüştürmesine ve kandaki şeker seviyesinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır.

Eğer vücut insulin hormonuna direnirse veya insulin hormonu ihtiyacın altında üretilirse yenilen gıdalar enerji yerine yağa dönüştüğü için kişi kolay kilo alır.

Dolayısıyla şeker hastası olmayan biri eğer kolay kilo alıyorsa öncelikle kendinde insulin direnci var mı öğrenmelidir.

Şeker hastası olmayan Glifor kullanırsa ne olur ?

Eğer kişide şeker hastalığı veya insulin direnci gibi sorunlar yok iken Glifor kullanırsa kandaki şeker düzeyi düşeceğinden hipoglisemi atakları yaşayabilir veya metabolizma hastalıkları tetiklenebilir.

Ayrıca Glifor zamanla karaciğeri yoran bir ilaç olup çok uzun süre kullanılırsa karaciğer ve böbrekleri hasara uğratır.

Glifor reçetesiz alınır mı ?

Bu eczacının insiyatifine bağlı olmakla birlikte genellikle reçete olmadan da Glifor alınabilmektedir.

Aile hekimi Glifor yazar mı ?

Aile hekimi her isteyene Glifor reçete etmez. Öncelikle Endokrinoloji bölümünden randevu almasını ve bazı testleri yaptırmasını ister.

Hastaya daha önceden Glifor yazılmış ise ve Aile hekimi hastanın öyküsünü biliyorsa Glifor yazmak için her seferinde Endokrinoloji bölümüne sevk etmez, direk ilacı yazabilir.

Bununla birlikte Glifor kullanan kişilerin bazı testleri düzenli olarak yaptırması gerekir. Hastalığın seyrini takip etmek ve Glifor kullanımının hastaya bir zarar verip vermediğini kontrol etmek için bu testler ihmal edilmemelidir.

Eğer şeker hastası değilseniz ve kilo vermek için doktora Glifor yazdırmak istiyorsanız;

  • Birincisi; vücut kitle endeksiniz en az 27 (Fazla kilolu) olmalı;
  • İkincisi; yapılan tahlillerde açlık kan şekeri 100-126 mg/dl arası ve tokluk kan şekeri ise 140-200 mg/dl arası olmalıdır. Yani sizde insulin direnci veya gizli şeker çıkmalıdır.

Glifor hamile kalmayı kolaylaştırır mı ?

Hamilelikle ilgili blog ve forumlarda hamile kalma deneyimleri ile ilgili olarak bazen Glifor kullandığını ve hamile kaldığını söyleyenler bulunmaktadır.

Hamile kalmayı kolaylaştıran veya zorlaştıran birçok etken bulunmaktadır. Kişi ne kadar sağlıklı ise, metabolizması sağlıklı çalışıyor ise hamile kalması o denli kolaylaşacaktır.

Hamile kalmayı zorlaştıran etkenlerden birisi Polikistik Over Sendromu olup bu sorunun hallolması hamile kalmayı kolaylaştırmaktadır.

Yapılan bilimsel çalışmalar kanda glukoz tolerans bozukluğu olan kişilerde Polikistik Over Sendromu görülme sıklığının daha yüksek olduğunu göstermiştir.

Dolayısıyla Glifor kullanımı ile kandaki şeker düzeyi normale getirildiğinde Polikistik Over Sendromu tedavi edilebilmekte ve hamilelik şansı da artmaktadır.

Bununla birlikte Glifor bir zayıflama ilacı olmadığı gibi hamilelik ilacı da değildir. Hamile kalamamanın çok sayıda farklı nedeni bulunmaktadır.

Doktor tavsiyesi haricinde Glifor kullanıldığında fayda yerine zarar görülebilir.

 

 

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce