Kategori: SporYaşam

Tenis raketi U20 ne demek

Tenis raketi seçerken bazı kriterlere dikkat etmek gerekir. Mesela raketin sapının kalınlığı, uzunluğu, raket kafasının genişliği, raketin ağırlığı, tellerin malzemesi ve gerginliği gibi unsurlara dikkat etmeden raket satın alınırsa tutuş ve performans açısından sorun yaşanacaktır.

Raket seçimindeki en önemli kriterlerden birisi raket sapının kalınlığı olup bu kriter “grip size” olarak da isimlendirilmektedir. Tenis raketi konusunda “u20” seçeneğini genellikle yurt dışı alışveriş sitelerinde görürsünüz. Bu raket kalınlığını belirten bir ifadedir.

Tenis raketi sapı kalınlığı nasıl belirlenir ?

Tenis raketini aşağıdaki resimde gösterildiği tutunuz. İdeal olanı raketi tuttuktan sonra arada bir parmak boşluk kalmasıdır. Eğer daha az boşluk var ise tuttuğunuz raket sapı sizin için incedir. İnce saplı raket kullandığınız zaman daha fazla kas gücü harcarsınız, raket pozisyonunu değiştirirken zorlanırsınız ve uzun süreli kullanımda tenisçi dirseği denilen ortopedik sorunla karşılaşırsınız.

Raketi tuttuğunuzda aradaki boşluk bir parmaktan fazla ise tuttuğunuz raket sapı sizin için kalındır. Kalın saplı raketlere hakim olmak zordur, oyun esnasında savrularak elinizden kayabilirler.

Raket sapı belirlenirken arada kaldıysanız, yani ya biraz kalın, ya biraz ince seçmek durumundaysanız ince saplı olanı seçmeniz gerekir. Çünkü kalın saplı tenis raketi inceltilememekte fakat ince saplı raket çeşitli oversize teknikleri ile yarım birim kalınlaştırılabilmektedir.

Eğer tenis raketi seçerken elinizde herhangi bir raket yok ise avuç içinizdeki hayat çizginiz ile işaret parmağınız arasındaki mesafeyi ölçünüz. Aradaki mesafeye göre raket sapı ölçüsünü belirleyiniz.

 

Raket sapı kalınlığınızı belirlemek için aşağıdaki çizelgede milimetre, inç ve grip ölçüsü olarak yer alan sayıları kullanabilirsiniz.

Milimetre                İnç       Grip ölçüsü

100-102 mm           4             L 0

103-105 mm           4  1/8      L 1

106-108 mm           4  ¼        L 2

109-111 mm           4  3/8      L 3

112-114 mm           4  ½        L 4

115-117 mm           4  5/8      L 5

Tenis Raketleri linkinden inceleme yapabilirsiniz.

Tenis raketinde U20 ne demek ?

U20 grip size bir raket sapı L2 ile eş anlamlıdır. Yani 4 ¼ (Dört inç +çeyrek inç) kalınlığındaki bir raket sapını ifade eder. Bu aynı zamanda L2’ye tekabül eder.

Dolayısıyla tenis raketi ile alakalı bir konuda U30 şeklinde bir ölçü gördüğünüzde de bunun anlamı L3 ölçüsünde bir grip size dir.

Tenis raketi l1 l2 l3 ne demek ?

Tenis raketi seçerken L1, L2 ve L3 gibi ölçülerle karşılaşırsanız bunların tenis raketi sapının kalınlık ölçüsü olduğunu sanırım anlamışsınızdır. Peki bunlar tam olarak neye tekabül ediyor kıyaslayabilmeniz açısından ünlü tenisçilerin grip size lerini aşağıda veriyorum.

L1: Marion Bartoli

L2: Elena Dementieva , David Ferrer , Rafael Nadal , Dinara Safina

L3: Kim Clijsters , Roger Federer , Lleyton Hewitt , Jelena Jankovic , Maria Sharapova , Nicolas Almagro

L4: Bob ve Mike Bryan , Martin del Potro , Andy Roddick , Vera Zvonareva

L5: Gael Monfils , Serena ve Venus Williams , Ivo Karlovic , Jo-Wilfried Tsonga , Tommy Haas

Genellikle profesyonel kadın tenisçiler L2, erkekler ise L3 tercih ediyor. Ama listeye bakıldığında Serena ve Venüs William Kardeşlerin L5, Rafael Nadal’ın ise L2 tercih ettiğini görmekteyiz.

Öte yandan tenise yeni merak saranların tenis raketinden önce tenis ayakkabısı seçmeleri gerekir. Tenis Ayakkabıları linkinden seçiminizi yapabilirsiniz.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce