Kategori: Web Tasarım

Web sitesi yaptırmak istiyorum ama nasıl ?

Hayatımızın vazgeçmesi zor bir parçası haline gelen internet ortamında yerinizi almak istiyorsunuz, bunun için bir web sitesi yaptırmak istiyorsunuz ama nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız bu makale tam size göre…

Web sitelerini başlıca üç kısımda değerlendirmek mümkündür:

  • Kişisel bloglar
  • Kurumsal web siteleri
  • E-ticaret siteleri

Kişisel bloglar ve içerik siteleri

Giderek yaygınlaşan kişisel bloglar, kişinin bilinirliğinin artırmasının yanında reklam geliri getirmesi nedeniyle de tercih edilmektedir.

Kişisel bloglara sadece bir veya birkaç kişinin yürütebildiği içerik sitelerini de dahil etmek mümkündür. İçerik siteleri adından da anlaşılacağı üzere halka bilgi vermeyi amaçlayan, içerik açısından zengin web siteleridir.

Kurumsal web siteleri

Günümüzde her firma kendini internet ortamında da göstermek istediğinden çoğu tüzel kişiliğin web sayfası bulunmaktadır. Sadece emlakçı, araç kiralamacı veya banka gibi şirketler değil vakıf, dernek veya köy tüzel kişilikleri de web sitesine ihtiyaç duymaktadır.

E-ticaret siteleri

Online alışverişin miktarı günden güne artmaktadır. Yakın gelecekte internet üzerinden yapılacak alışverişlerin mağaza satışlarının üzerine çıkacağı tahmin edilmektedir. Bu nedenle e-ticaret sitelerine talep giderek artmaktadır.

Web sitesi yaptırmak istiyorum ama kime ve nasıl ?

Profesyonel bir web sitesine ihtiyaç duyuyorsanız öncelikle bir web tasarım firmasının yolunu tutmalısınız.

Günümüzde lise ve üniversite öğrencileri, ek iş olarak yapan memurlar, asıl işi başka olmakla birlikte web sitesi de kurarım diyen esnaf (bilgisayarcı, telefoncu vs) web sitesi kurabilmekte ise de amatör olarak bu işi yapanlar kodlardan anlamadığından müşterinin talebine tam olarak cevap verememekte, bir sorun olduğunda (tasarımsal değişiklik talebi, güvenlik açığı vs.) çözüm getirememektedirler.

Bu nedenle konu ister kişisel blog isterse de kurumsal web sitesi olsun öncelikle web-tasarimci gibi kurumsal firmalardan konu ile ilgili bilgi ve fiyat almak faydalı olacaktır.

Web sitesi yaptırırken şunlara dikkat ediniz

İnternet ortamında karşılaştığınız web sitelerin yaklaşık yüzde 97’si özel tasarım değildir. Yani web sitesinde hazır tema kullanılmış, hazır tema üzerinde birtakım değişiklikler yapılarak özelleştirilmiştir. Bu iş için de kod bilgisi gerekmektedir fakat sıfırdan kodlamaya göre kolaydır.

Bir web tasarım firmasından benzeri olmayan bir web sitesini sıfırdan kodlamasını isterseniz sizden en az birkaç ay süre ve XXXXX ücret talep edecektir.

Fakat sıfırdan kodlama değil de hazır tema kullanılacaksa kişisel blog veya basit kurumsal web sitesi için ortalama 1000 TL, e-ticaret sitesi için ise 5000 TL civarı bir maliyeti olacaktır.

Hazır tema ile hazırlanan web sitelerinde de bir takım düzenlemeler yapılabilmekte ve özelleştirilmektedir. Yani kullanıcının işini görür hale getirilmektedir.

İnternet forumlarından veya arkadaş çevrenizden benzer işi daha ucuza yaptırmanız mümkün olsa da yeterli kod bilgisi olmayanların tema düzenlemesini müşterinin tam olarak istediği şekilde yapması mümkün olmadığından yaptırdığınız web sitesi içinize sinmeyebilir ayrıca ileride bir sorun olduğunda (ki genellikle olur) sorunla kendiniz uğraşırsınız.

Web tasarım firmaları web sitesini müşteriye teslim ettikten sonra da teknik destek vermeye devam ederler. Web sitesi yaptırırken firma ile hem teknik destek konusunu hem de başlangıçta ne kadar içerik girileceği konusunu görüşmeniz faydalı olacaktır.

Eğer web sitesi hazır tema ile kurulacaksa, web sitesi teslim edildikten sonra müşterinin sitede ciddi değişiklik içeren talepleri yerine getirilmeyebilir çünkü hazır temaları ancak bir noktaya kadar editlemek mümkündür. Bu yüzden müşteri nasıl bir web sitesi istediğini en baştan iyi bir şekilde tarif etmelidir.

Bununla birlikte bazı hazır script ve eklentiler ile web sitesine ekstra özellikler eklemek mümkündür. Ancak bunlar müşteriye ekstra maliyet olarak yansıyacaktır.

admin

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce