Kategori: Şifalı Bitkiler

Agave-Sabır , Sabır Otu Faydaları ve Zararları Nelerdir ?

Agave-Sabır , Sabır Otu Faydaları ve Zararları Nelerdir ?

Bilimsel Adı : Agave

Agave-Sabır Otu Nedir ?

Anavatanı Meksika, Güney Amerika’nın tropikal bölgeleri ve ABD’nin güney batısıdır. İki yüzden fazla cinsi olan Agavenin en çok üretilen cinsleri Agave americana, Agave attenuata, agave tequilana’dır. Görünüşü Aloe veraya benzer Kaktüse benzemekle birlikte kaktüs değildir. Agave americana’ya İngilizce’de çok geç çiçek açtığı için ‘’ century plan ‘’ denmektedir.

Agave tequilana veya Agave azul ( mavi agave)’den Meksika rakısı tekila, Sisal sabırından ( Agave sisalana) sisal denen lif elde edilir. Agave bitkisi Aztek’ler için et, içecek, giysi ve kalem, iğne, iplik demekti.

Agave’nin çiçekleri, yaprakları, gövdesi ve özsuyu yenilebilir. Agave nektarıveya şurubu agave tequilanave agave salmiana ve diğer bazı agave cinslerinden ticari olarak üretilmektedir. Agave şurubu baldan daha tatlı ve suludur. Sağlıklı tatlandırıcı dense de çok yüksek fruktoz içerdiğinden insülin rezistansı ve trigliserid düzeylerinde yükselmeye sebep olma olasılığı yüksektir. Yaprağından yapılan çay kabızlık ve bağırsak gazına iyi gelir. İdrar söktürücü etkiye de sahiptir. Kökünden yapılan çay veya tentür arttritte eklem ağrıları için kullanılmıştır.

Sabır Otu’nın İçerdiği Bileşikler Nelerdir ?

Fruktooligosakkaridler( oligofruktanlar ) ve çözünmez diyet lifinden yüksektir. Yaprakları saponinler, kantalasaponin-1 içerir.

Sabır Otu’nun Faydaları ve Etkileri Nelerdir ?

Dallı fruktanları olası prebiyotik etki gösterir ve bağışıklığı güçlendirir. Antienflaatuvar etkiye sahiptir. Kantalasaponin-1’in kulak ödemini giderdiği bildirilmiştir.

Sabır Otu’nun Zararları Ve Dikkat Edilecek Noktaları

Glisemik indeks yükü çok yüksektir. Şeker hastaları ve kan şekeri 95 mg/dl’nin üzerinde olanların kullanması uygun değildir. Birçok türlerinin suyu kontak dermatite sebep olur. Elli farklı tıbbi bitkinin yan etkisini araştıran bir çalışma agave’yi yan etkileri az olanlar grubunda değerlendirilmiştir.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce