Kategori: Faydalı Bilgiler

Alka – Seltzer Sıra Dışı Kullanımı

Kahve Makinesini Temizleyin

Kahve makinesinin su haznesini suyla doldurun ve içine dört tane Alka-Seltzer tableti atın. Tabletler eridikten sonra su yolunun temizlenmesi için makineyi çalıştırın. Daha sonra hazneyi iki-üç kere suyla çalkalayın ve tekrar kahve yapmadan önce makineyi bir kere daha, bu kez sadece suyla çalıştırın.

Bir Vazoyu Temizleyin

Dar boyunlu vazoların dibine yapışan tortuya erişmek size olanaksız görünebilir, ama bunu Alka-Seltzer köpüğüyle kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Vazoya yarısına kadar suyla doldurun ve içine iki Alka-Seltzer tableti atın. Köpürme duruncaya kadar bekleyin ve sonra vazoyu suyla çalkalayıp temizleyin. Aynı marifeti cam termoslarda da gösterebilirsiniz.

Cam Yemek Kaplarını Temizleyin

Ateşe dayanıklı cam yemek kaplarındaki inatçı lekeleri ovarak temizlemeye çalışmayın. Bunun yerine, içlerine su koyun, en fazla altı tane Alka-Seltzer tableti atın, bir saat kadar bırakın ve sonra silin. Lekeler kolaylıkla çıkacaktır.

Tuvaleti Temizleyin

Alka-Seltzer’in içindeki sitrik asit, köpürme etkisiyle onu elverişli bir tuvalet temizleme malzemesi yapar. Tuvalete sadece birkaç tane Alka- Seltzer tableti atın ve 20 dakika bekleyin. Daha sonra tuvalet fırçasıyla temizlediğinizde tuvalet pırıl pırıl parlayacaktır.

Mücevherleri Temizleyin

Rengi atmış mücevherleri, içinde Alka-Seltzer köpürmekte olan bir bardak suyun içinde birkaç dakika bırakın. Çıkardığınız zaman pırıl pırıl parladıklarını göreceksiniz.

Tıkalı Mutfak Lavabosunu Açın

Tıpa deliğinden  birkaç tane Alka – Seltzer tableti atarak olayı hemen çözümleyin; arkasından bir bardak sirke dökün. Birkaç dakika bekledikten sonra tıkanıklığın gitmesi için sıcak suyu sonuna kadar açıp akıtın. Bu aynı zamanda lavabodaki rahatsız edici kokuları gidermek için de elverişlidir.

Böcek Isırıklarının Verdiği Rahatsızlığı Azaltın

Sivrisinek veya diğer bir böcek ısırığı sürekli kaşınıyorsa, yarım bardak suya iki tane Alka-Seltzer tableti atın, içine pamuk batırıp ıslatın ve böceğin soktuğu yerin üstünü sürün. Dikkat: Aspirine karşı alerjiniz varsa bunu uygulamayın; aspirin Alka-Seltzer’in temel maddesidir.

Balıkları Cezbedin

Oltayla balık tutma hastası olan herkesin bildiği gibi, kabarcıklar balıkları cezbeder. İçi boş, plastik zoka kullanıyorsanız, zokanın içine bir Alka-Seltzer tabletini ikiye bölüp atmanız yeterlidir. Böylelikle, oltayı suya daldırırken balıkların aklını çelecek bir dizi kabarcık oluştururunuz.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce