Bacaktaki kahverengi batık lekeleri nasıl geçer ?

Epilasyon sonrası bacaklarda çil çil kahverengi lekeler görülmesi sorunu “batık” olarak tanımlanmaktadır. Bacaklarda batık oluşumunun başlıca sebebi yanlış epilasyon uygulamalarıdır.

Bacaktaki kahverengi batıkları gidermek için kadın sitelerinde yer alan bazı denenmiş formüllerden yararlanabilirsiniz.

Bacaktaki kahverengi batık lekeleri nasıl azaltılır ?

Ağda işleminin yanlış yapılması kıl kökünün tam olarak temizlenmemesine veya ciltte tahrişlere yol açmaktadır. Bu da kahverengi noktalara sebep olmaktadır. Ağda işleminin nasıl yapılacağına dair bir profesyonelden yardım almak veya en azında bu konuda çekilmiş Youtube videolarını izlemek batık sorununa bir nebze çözüm olabilecektir.

Bacak kılları jiletle alınıyorsa, cilt tipine bağlı olarak tahriş ve leke sorunu olabilmektedir. Bacakları jilet ile alırken kılların yönü takip edilmeli, işlem öncesi cilldin yumuşak ve nemli olmasına dikkat edilmelidir.

Elektrikli epilasyon aletleri her yönden kıl çektikleri için kahverengi noktalara sebep olabilmektedir. Doğru marka seçimi bazen batık sorununa çözüm olabilmektedir.

Bacaktaki kahverengi batık lekeleri nasıl geçer ?

Eğer çeşitli epilasyon yöntemlerini denediyseniz ve hepsinde de sorun yaşıyorsanız lazer epilasyon yaptırmayı deneyebilirsiniz.

Banyoda kese yapmak ölü derinin atılmasını ve cilt altında kalan artık kıl köklerini temizlemeyi, ayrıca kahverengi lekelerin tonunun açılmasını sağlamaktadır.

Duş sonrasında nemlendirici ürünler kullanarak cildi nemlendirmek kahverengi lekelerin ortaya çıkmasını bir ölçüde engelleyebilmektedir.

Bacaktaki kahverengi batık lekelerini geçirmek için aşağıdaki uygulamayı yapabilirsiniz:

Bir su bardağı suyu kaynatın ve içine iki adet aspirin atın. Aspirin suda eriyince sprey kabına doldurun. Haftada iki kez bu karışımı bacaklarınıza püskürtün. Bu işlem batık oluşumunu ve iltihaplanmayı azaltacaktır.

Daha fazla bilgi için bkz. Bacaktaki batıklar nasıl geçer

Evde ayak peelingi nasıl yapılır ?

Vücudun tüm yükünü çeken ayaklarımız aynı zamanda görsel objelerimizdir. Peeling yapmak ayaklarda “yaşlı” bir görünümün ortaya çıkmasını engellemektedir.

Evde ayak peelingi için sadece karbonat ve suya ihtiyacımız bulunmaktadır. Bir leğen suya bir bardak karbonat ekliyoruz ve ayaklarımızı 20 dakika boyunca bu suda bekliyoruz.

20 dakikanın ardından ponza taşı ile ayak topuklarımızı ovuyoruz ve son olarak ayaklarımızı duruluyoruz.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce