Kategori: Şifalı Bitkiler

Bambu Nedir ? Besin Değeri, Faydaları ve Zararları Nelerdir ?

Bambu Nedir ? Besin Değeri, Faydaları ve Zararları Nelerdir ?

İngilizce Adı : Bamboo

Bilimsel Adı : Bambuseae

Bambu Hakkında Bilgiler

Bambu orkide, erik çiçeği be krizantemle birlikte Çin kültürünün ‘’ dört centilmeninden biri’’ olarak kabul edilir. Çin’de ve Asya’da bambu insanların hayatlarının ayrılmaz bir parçası olmuştur, masalarda bambu filizinden yapılmış yemekler yer almış ve zengin kişilerin malikanelerinin bahçesinde mutlaka bambu dikilmiş, bambular boyanmış, hakkında şiirler yazılmış ve centilmenler bambuya benzetilerek övülmüştür.

Çin’de 2500 yıldır kullanılan geleneksel orman sebzesidir. Japonya’da bambu filizine ‘’ Orman sebzelerinin kralı’’ denmektedir. Hem lezzetli, hem de gıda içeriği açısından zengindir. Dünyadaki sağlık açısından popüler beş gıda arasındadır. Bambu filizi, bambu tuzu, bambu sirkesi, bambu özütü diyabet ve kolesterolü açısından günümüzde önem kazanmaya başlamıştır. Bambu birası ve bambu kurabiyeleri tüketilmektedir.

Bambu’nun Faydaları ve Etkileri ve Kullanımı Nelerdir ?

Antioksidan, kansere karşı, iltihaba karşı, sindirime faydalı, iştah açıcı olarak, ayrıca kilo kontrolünde yaygın kullanımı vardır. Tansiyon, lipid yüksekliği durumlarında ve diyabet hastalarında kullanılmaktadır. Bambu sirkesi vücut kokusunu giderir, doğal bir deodarantdır, cildi ve saçı yumuşatır. Böcek kovucu etkisi vardır.

Bambu’nun Zararları ve İstenmeyen Etkileri Nelerdir ?

Düşük yapma riski vardır, kullanıldığı bölgelerde endemik guatra rastlanmaktadır.

Bambu’nun İçerdiği Bileşikler Nelerdir ?

Bambu yüksek protein, ılımlı lif, az yağın yanı sıra fenolik bileşikler, lignanlar içermektedir. Vücutta sentezlenemeyen (esansiyal) amino asitleri, önemli bir antioksidan olan selenyum, kalp sağlığı açısından faydalı potasyum içerir. Taze filizlerin içerdiği siyanojenik bir glikozid olan taksifilinin insanlara istenmeyen etkileri olduğundan bu maddeyi, bambunun gıda değerini düşürmeden, uzaklaştıracak yöntemlere gereksinim vardır.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce