Kategori: Bebek Ve Çocuk

Bebeklerde Diş Çıkarma

Bebeklerde Diş Çıkarma

Diş çıkarma normal, fizyolojik bir işlemdir. Çocukların büyük çoğunluğunda bir sorun teşkil etmez. Hiç bağlı olmadığı birçok hastalık belirtilerinden sorumlu tutulur. Örneğin hiçbir zaman ateş ve ishal yapmaz, sürekli ağlama nedeni olmaz.

Bebeğin diş çıkartma zamanının gelmesi anne – babayı korkutmamalıdır.

Herkesin hayatı boyunca iki takım dişi olur. Süt dişleri yirmi tanedir ve bebek dünyaya geldiğinde diş etleri içindedirler. Kalıcı dişler otuz iki tanedir ve yaşamının ilk yıllarında dişetlerinin içinde ve derinde gelişirler.

Bebeğin diş çıkarması nadiren ağrısız olur. Çocuğun diş etleri kabarınca üzerine bir takım zararlı maddeler sürülmemelidir. En iyisi kaynatılmış su le diş etlerini hafif hafif bastırmaktır. Ayrıca diş çıkartırken çocuğa plastikten diş halkaları verilebilir. Bu bir bakıma kaşınmayı önleyebilir. Diş çıkarmada genel olarak bir yerin ağrımasından çok bütün vücut rahatsız olur.

Bu ağrılar her diş çıkarmada bazı çocuklarda yenilenir. Çocukta görülecek rahatsızlıklara göre hekim bazı önerilerde bulunur. Diş çıkartma esnasında bazen bebeğin yanakları kızarır, bazılarında ise vücutta kızamığa benzer döküntüler görülebilir.

Birçok çocuk bu esnada fena uyur ve geceleri sık sık uyanırlar. Bazen de hazım bozuklukları ve ishaller meydana gelebilir.

Dişlerin çıkma sırası da değişiktir. Bazen üst yan kesiciler, alt kesicilerden önce patlar, bunun ise bir önemi yoktur.

En çok görülen diş çıkartma sırası ilk olarak alt ön kesicilerin görülmesidir. Bunun hemen ardından, bir veya iki ay sonra üst ön kesiciler çıkar. Bir yaşına gelirken iki yan kesici her iki çenede de görülür. Bebek genellikle birinci doğum gününde sekiz dişini göstermiş olur.

On sekizinci ayda dört azı dişini ‘’ çiğneme dişini ‘’ çıkartır. Köpek dişleri ise on sekiz ile yirmi dördüncü aylar arasında çıkar.

Diş çıkarma olayı çocuğun sağlık durumu ile ilgilidir. Eğer bebek sıhhatte ve iyi büyüyorsa dişlerini kolay ve zararsız çıkarması da o nispette mümkün olur. Çünkü süt dişleri düşünceye kadar yani 10 – 12 yaşına kadar çocuk onlarla yemek yiyecektir. Süt dişleri ve sonradan çıkacak olan dişlerin kalitesi iki şeye bağlıdır. Kalsiyum ve vitaminler. Bunlar anne sütünde yeterli miktarda bulunurlar, fakat inek sütünde azdır. Bu durumda bebek suni emzirme ile besleniyorsa sütüne meyve suları, balık yağı özü ve kalsiyum ilave edilmelidir.

Diğer yandan annenin gebeliği esnasındaki beslenmesi de bebeğin dişleri üzerinde etki gösterir. Gebe bir anne adayı vitaminle kalsiyumu zengin gıdalar almalıdır. Böyle yapmakla yalnız kendi dişlerini ve sağlığını korumuş olmayıp, aynı zamanda bebeğini de emniyet altına almış olur.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce