Kategori: Bebek Ve Çocuk

Çocuk Bakımında Bilinmeyenler

Evlilik sonrası aile büyüklerinin genç çiftlerden bekledikleri tek ve en önemli değer bir torundur. Çiftlerin bir kısmı bu durumu sıcak karşılamasa da, Türk toplumunda ailenin varlığının bir bebek sahibi olması gerçeğine dayandırıldığı bilinir. Aileler bebeğe hazırlık için her türlü detayı düşünür. Bebek battaniyesi, yeleği, patiği, zıbını, kundağı derken, bebek için en kaliteli ürünler seçilmiş, örülecekler çoktan örülmüştür.

Türk toplumunda gelin olacak kızların çeyizlerinde dahi bebeklere özgü öğeler yer alır, bazı çeyizlerde hem pembe renkte, hem mavi renkte bebek aksesuarları bulunmaktadır. Ancak bir bebeğe sahip olurken yapılacak hazırlığın en önemlisini bebek bakımı ve sağlığı hakkında bilgi sahibi olmak oluşturur.

Bebeğin Doğumu

Bazı çiftler hemen çocuk sahibi olmak isterler. Anne adayları hamilelik dönemlerinde sağlıklarına, beslenme alışkanlıklarına ve yaşam tarzlarına dikkat etmeli, sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmalıdır. Hamilelik döneminde bebek bakımı hakkında bilgi edinmeli, araştırma yapmalıdır. Bebek bakımı zor ve uzun soluklu bir süreçtir. Bebeğin temizliği, hijyeni, doyurulması, uyutulması, gazının çıkarılması, alt değişimi ve banyo yaptırılması özenle ve titizlikle yapılması gereken işlemlerdir.

Bebeğin doğumundan itibaren bu işlemler başlar ve sağlıklı bireyler yetiştirmek için bu işlemleri yaparken son derece itinalı davranılması gerekir. Sağlık personelleri bebeğin doğumundan sonra anneye “bebeğin bir insan olduğunu ona insan gibi muamele etmesi” gerektiğini açıklamaktadır.

İlk Altı Aylık Dönem

Bebek bakımında en zorlu süreci ilk altı aylık dönem oluşturur. Bu dönemde anne ve çocuk arasında önemli bir bağ vardır. Bebekler annelerde kronik rahatsızlık olsa dahi mutlaka annelerini emerler. Emzirme işlemi bebeği anneye bağlar ve o vazgeçilmez bağı oluşturur. Bebeğin gelişimindeki en önemli besin anne sütüdür ve ihmal edilmemesi gerekir. Anne sütünün çocuk hastalıkları için katkıları son derece önemlidir ve bu önem çocuğun gelecek döneminde belirtiler gösterecektir.

Altı Aydan Sonra

Bebeğin altı aylık dönemi tamamlandığında bebek artık rahatlıkla kucağa alınmaya ve sıkıntıları azalmaya başlar. Gelişim yönünden de diş çıkarma, emekleme ve çiş söyleme gibi çocuk gelişimi gibi süreçlerin tamamı altı aydan sonra başlar. Çocuk ne kadar sağlıklı ise gelişimi de o kadar hızlı ve belirgin olmaktadır.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

paylaş
tarafından yayınlandı
Bilgio.Net

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce