Kategori: Kısa Tarihi

Bilardo Nedir? Bilardonun Tarihi Hakkında Kısa Bilgiler

Bilardo Nedir? Bilardonun Tarihi Hakkında Kısa Bilgiler

Bilardonun ilk ne zaman peydah olduğuna dair en eski iddia, meşhur filozof Anacharsis’in milattan önce 400 yılında Yunanistan’da bilardoya benzer bir oyun gördüğünü söylemesidir.

Shakespeare’in bir eserinde de Cleopatra’nın cariyesi Charmian’a ‘’ Hadi gel bilardo oynayalım ‘’ demesi bilardonun o tarihlerde oynandığını göstermektedir.

Milattan sonra ikinci yüzyılda ölen İrlanda Kralı Catkire More, ölümünden sonra geriye pirinçten yapılmış elli beş top ile aynı malzemelerden masa ve istekalar bırakmış, varisleri, ‘’ Bıraka bıraka bunu bıraktı! Çok lazımdı. Neyse gene de nur içinde yatsın hadi… ‘’ falan demişlerdi.

Bazı yazarlar top anlamına gelen Fransızca ‘’ billie ‘’ kelimesini bu oyunun türevi olarak kabul ederek, bilardonun vatanı olarak Fransa’yı görmüşlerdir. Birçok yazar da yerde toplar ve sopalarla oynanan Pall Maill adlı oyundan türediğini söyleyip İngiltere kökenli olduğunu bildirirler. Fransa Kralı 16. Louis zamanında saraylarda zırt pirt oynanan bu oyun çok büyük bir ilgi görmüş ve oldukça ilginç bir gelişim süreci yaşamıştır.

İlk delikli örgütlenmeler ve ilk kulüplerin kökeni on dokuzuncu yüzyılın sonlarına doğru İngiltere ve Amerika’da başlamıştır. Üç toplu ve deliksiz bilardo oynanan ilk kulüp 1891’de Stuttgart’ta açılmıştır. 1911 yılında birçok kulüp birleşerek Alman Amatör Bilardo Birliği’ni kurmuşlar ve bu, Avrupa Bilardo Konfederasyonu’nun da temelini oluşturmuştur.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce