Kategori: Teknoloji

Bilinçaltı Reklamcılık Nedir ? Bilinçaltı Reklamcılık Gerçekten İşe Yarar Mı ?

Bilinçaltı Reklamcılık Nedir ? Bilinçaltı Reklamcılık Gerçekten İşe Yarar Mı ?

Eylemlerimizin, bilinçaltımıza aktarılan fikirlerden etkileniyor olması düşüncesi son derece rahatsız edicidir. 1957 yılında, New York’ta bulunan Bilinçaltı Yönlendirme şirketi, reklamlara bilinçaltı mesajlar yerleştirerek satışları arttırabildiğini iddia ettiğinde büyük bir kargaşa koptu.

Bir basın toplantısında şirket, yerel bir sinemada uygulanan deneyin sonuçlarını açıkladı. Film sırasında, saniyenin binde biri sürede ekrana ‘’ Kola İçin ‘’ ve ‘’ Patlamış Mısır Yiyin ‘’ sloganları yansıtılmıştı. Şirkete göre, kimse bu önerileri fark etmese bile, kola satışları yüzde on sekiz, patlamış mısır satışları ise yüzde ellinin üzerinde artış göstermişti. İtirazlar sonucunda, psikologlar bu deneyi ‘’ kabus ‘ olarak nitelendirdiler ve tüm bilinçaltı metotları yasaklandı. İngiltere’de bu tip reklamlar hala, 1990 İngiliz Yayıncılık Yasası altında yasaktır. Ancak konu zaman zaman gündeme gelmeyi sürdürüyor. 2000 yılında Amerikan başkanlık seçimleri kampanyası sırasında, Cumhuriyetçiler Al Gore’un görüntülerinin olduğu bir televizyon reklamına, ‘’ Rats ( sıçanlar) ‘’ kelimesini iliştirmekle suçlandılar. Onlar bu suçlamayı reddettiler ve bunun ‘’ bueaucrats ( bürokratlar )’’ sözcüğünün bir parçası olduğunu söylediler.

Özgür irademize yapılan bu sözde saldırıların meydana getirdiği kargaşaya rağmen bilinçaltı reklamların normal reklamlardan daha etkili olduğunu gösteren hiçbir kanıt yoktur. Elbette beyin, bilincin alamayacağı kadar hızlı mesajları tespit edebilir ancak bu mesajlara verilecek tepkiler her koşulda bilince ulaşmalıdır. Burada doğal olarak ret tepkisi verilir.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce