Kategori: İlginç Bilgiler

Bumeranglar Neden ve Nasıl Geri Dönerler ?

Bumeranglar Neden ve Nasıl Geri Dönerler ?

Bumerangların Avustralyalı Aborjinlerin bir icadı olduğu düşünülür ancak yıllar içinde Arizona ve Hindistan kadar birbirlerinden uzak arkeolojik alanlarda görüldüler. Bilinen en eski örnek, dev bir fildişi oyularak yapılmış 23,000 yıllık bumerang, 1987 yılında güney Polonya’da, Oblozowa Rock’taki bir mağarada bulundu.

Anlaşılan o ki bumerangların etkileyici uçma becerileri birbirinden bağımsız olarak defalarca keşfedilmiş. Tarih öncesi geçmişine rağmen aerodinamikleri kesinlikle ilkel değildir ve dahiyane bir kaldırma ve döndürme kombinasyonu kullanır. Havalandırmayı sağlamak için bumerang nerederyse dik bir pozisyondan, yatay çizgiye 15 derecelik bir açıyla fırlatılır. Bu, bumerangın dönmesine ve havayı eğimli bir açıyla kesmesine, dönüp hız kazanmasına neden olur. Bumerangın meşhur yuvaya dönme beceresi, dönüşünden dolayı, ‘’ kanadının ‘’ üst kısmının gelen havayı alt kısmına göre daha yüksek bir hızla kesip güç kazanmasından kaynaklanır. Bu, bumerangda geri dönme gücü yaratır ve durduğu yerde yavaşça kendi ekseni etrafında dönen oyuncak bir cayroskop gibi, dairesel bir yörüngede ilerler. İlginç olan bumerangın izlediği dairesel yörüngenin büyükülüğünün,ne kadar sert fırlatıldığı ya da ne kadar hızlı döndüğüyle ilgili olmamasıdır. Bu öncelikli olarak kanat genişliği ve şekliyle ilişkilidir ve bu ikisi kalkma ve dönme için bir iş birliği sağlar. İyi fırlatıldığında, bumeranglar mutlu bir şekilde 120 metreden fazla yörüngelerde uçabilirler.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce