Hardal Otu Faydaları Ve Zararları Nelerdir ?

Photo of author

By Bilgio.Net

Hardal Otu Faydaları Ve Zararları Nelerdir ?

Boyları 0,2-1,5 metre arasında değişmektedir.Genellikle Akdeniz Bölgesinde yetişen bu bitki beyaz ve sarı çiçek açan yıllık bir bitki çeşididir.10’a yakın türü olduğu bilinmektedir.Bilinen en belirgin türlerin başında Beyaz Hardal Otu,Siyah Hardal Otu ve Yabani Hardal Otu gelmektedir.

Hardal Otunun Faydaları Nelerdir ?

  • İştah açma özelliği vardır.
  • Midenin hazmını kolaylaştırır.
  • Siyah hardal otu romatizma,siyatik,sinir ağrısı ve değişik dahili iltihaplar halinde etkilenen bölgelere kan akımını arttırmak amaci ile haricen kullanılır.
  • Siyah Hardal dahili olarak çok küçük dozlarda iştah açmak ve mide salgılarının salınımını uyarmak için alınabilir.

Hardal Otunun Zararları Nelerdir ?

Yüksek dozlarda veya uzun sürelerde dahili veya harici siyah hardal kullanılması ciddi tahriş ve iltihaplanmalara neden olabilir.Seyreltilmiş hardal yağının deri ile temasına asla izin verilmemelidir.

Hardal Otunun Hazırlanışı ve Kullanım Şekli

  • Hardal yağı düzeltilmiş alkol ile karıştırılabilirve gut ağrıları,lumbugo ve romatizma için bir losyon olarak kullanılabilir.
  • Kafadaki kan birikimini azaltmak,soğuk ayakları ısıtmak ve erken dönemde ateşi düşürmek için bir torba içinde 90ile 120 gram siyah hardal tozunu kaynamış su içerisinde 5 dakika demleyerek bir ayak banyosu sıvısı hazırlanabilir.Bütün vücut için uyarıcı bir banyo suyu için 200 ile 300 gram siyah hardal tozunu demlenmiş 2 litre soğuk su ilave edin.
  • Yakı olarak,koyu bir bulamaç hazırlamak için hardal tozunu soğuk su ile karıştırın,sonra bulamacı keten bir bezin üzerine yayın.Etkilenen yerin üzerine bir gazlı bez katmanı yerleştirin ve sonra hardallı bezi koyun.Deride yanma hissi başlayacaktır.Yanma hissi dayanılmaz boyutlara ulaşana kadar hardalı orada tutun.Herhangi bir hardal bulamacı kalmayacak şekilde deriyi güzelce temizleyin.Deriye pirinç unu serpin ve kuru pamuklu bez ile sarın.Deri birkaç gün içinde normale dönmelidir.Hassas alanlarda kullanmayın.Hassas derili kişilerde,etkiyi hafifletmek için hardal tozunu pirinç unu ile karıştırın.

Yorum yapın