Kategori: Hastalıklar

Kramp Nedir? Kramp Nasıl Oluşur ?

Kramp Nedir? Kramp Nasıl Oluşur ?

Kramp kaslarda görülen bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır.Bilindiği üzere vucudumuzun her tarafında kaslar bulunmaktadır.Bu kaslar eklemlerimizi hareket ettirmemizi sağlayan yapılardır.Yürümek istediğimizde ya da kolumuzu kaldırmak istediğimizde bunları kendi isteğimiz ile kaslar yardımıyla yapmaktayız.Kramp ise bizim isteğimiz dışında kasların kendi kendine çalışması anlamına gelmektedir.Kramplar genellikle istemsiz ve ağrılı bir şekilde gelmektedirler.

Kramp Girmesinin Nedenleri Nelerdir?

Kramp girmesinin en başlı nedenleri arasında kas yorgunluğu gelmektedir.Kasların aşırı yorulmuş olması,aynı pozisyonda uzun süre kalınması yada kötü pozisyonda durmamız kramp girmelerinin nedenleri arasında sayılabilir.Yine yaz aylarında aşırı terlediğimiz zaman vucudun su kaybına istinaden de kramplar girebilmektedir.

Kramp En Çok Nerelerde Görülür ?

Kramp genellikle vucudumuzun alt bölgesinde meydana gelmektedir.Bunlar genellikle bacak baldır ve ayak kaslarında oluşmaktadır.Bunun nedeni ise bunların günlük yaşantımızda çok sık kullanmamız ve bunların büyük kaslar olmasından dolayıdır.Bu kaslar çizgili olan kaslardır ve kendi isteğimiz içinde çalışırlar.Çok nadir olmasında rağmen düz kaslarda da kramp girme olayına rastlanılmaktadır.Örnek vermek gerekirse eğer rahim kaslarında bazen kramp girmeleri gözlemlenmiştir.

Kramp Girmesini Engellemek İçin Neler Yapılmalı ?

Gün içinde ya da gece yatarken vucudumuza kramp girmesini engellemek için öncelikle beslenmemize dikkat etmemiz gerekmektedir.Kramp girmesini engellemek için besinlerimize potasyum ve magnezyum takviyeleri yapmak kramp girmelerini biraz olsun engellemektedir.Kafein,nikotin ve alkolün fazla tüketilmesi kramp girmelerini arttırmaktadır.Bu maddelerin tüketimini azaltmak kramp girmelerini aza indirmeye yaramaktadır.

 

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce