Mercanköşk Nasıl Yetiştirilir? Ekim Yeri, Bakımı, Hasat ve Depolama Dönemi Nelerdir?

Mercanköşk Nasıl Yetiştirilir? Ekim Yeri, Bakımı, Hasat ve Depolama Dönemi Nelerdir?

Mercanköşkün küçük yeşil yapraklarının kendine has bir kokusu vardır. Mercanköşk yaprakları tadıyla ve keskin aromasıyla birçok yemeğe değişik bir lezzet katar. Kendisine çok benzeyen yabani mercanköşk otu kadar kolay yetiştirilmese de, yetiştirilme koşulları hazırlandığında çok daha büyük sorunlar çıkarmaz.

Mercanköşk Otunun Ekim ve Yetiştirme Yöntemleri Nelerdir ?

Mercanköşk otu, asit oranı düşük topraklara alkalin oranı düşük topraklardan daha fazla ihtiyaç duyar. Mercanköşk toprağına biraz gübre ya da suni gübre eklemeniz gerekir. Mercanköşk brokoli ve Bürüksel lahanası gibi lahanagillerle bir arada verimli bir şekilde yetiştirilebilir. Mercanköşk soğuk havaları sevmeyen ve dondan çok kötü bir şekilde etkilenen hassas bir bitkidir. Soğuk bölgelerde, tohumları kapalı bir alanda son dondan birkaç hafta önce ekmeye başlayabilirsiniz. Ilıman bölgelerde, tohumları son dondan sonra doğrudan bahçe toprağına ekebilirsiniz. Toprağı düzenli olarak sulayın ve otların etrafını ince bir sap ve saman tabakası ile örtün.

Mercanköşk Otunun Hasat ve Depolama Yöntemleri Nelerdir ?

Mercanköşk bitkisi 10-15 cm uzunluğuna eriştiğinde yapraklarını toplamaya başlayabilirsiniz. Yaprakları ihtiyacınız olduğu anda toplayabileceğiniz gibi kökleri kurutma ve depolama amaçlı olarak da kesebilirsiniz. Mercanköşk yapraklarını sebze yemekleri ve makarna sosu için kullanabilirsiniz. Yaprakların içerdiği yağ yemek pişirme sürecinde hemen kaybolur gider, bu nedenle mercanköşk otunu servisten hemen önce yemeklerinize ekleyin. Mercanköşk otunu kurutup daha sonra kullanmak üzere temiz bir kavanozun içinde de muhafaza edebilirsiniz.

En Kaliteli Mercanköşk Çeşitleri Nelerdir ?

Birçok tohum üreticisi firma isim yapmış mercanköşk çeşitlerinin tohumlarını satmamaktadır. Bu firmalar sadece pek bilinmeyen çeşitleri pazarlamaktadır. Ancak Erfo bu durum için bir istisna sayılabilir. Erfo cinsi mercanköşk otunun bol kokulu yaprakları vardır.

 

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce