Kategori: Hayvanlar

Yaşlı Köpek Mamaları ile Konforları Artıyor

Köpeklerin yaşlanması ile birlikte vücutlarında ciddi değişiklikler meydana gelir. Aktivite seviyeleri düşer ve yeni sağlık problemleri ortaya çıkmaya başlar. Sağlıklı olmanın en önemli şartlarından birisi de doğru beslenmedir. Bu nedenle ileri yaştaki köpeklerin nasıl beslendiği son derece önemlidir.

Günümüzde, gıda ihtiyacı farklılaşan yaşlı köpekler için özel olarak geliştirilmiş olan yaşlı köpek mamaları bulunmaktadır. Bu mamalar, yetişkin köpek mamalarından farklı içerikleri sayesinde yaşlı köpeklerin ihtiyacının eksiksiz ve yeterli bir şekilde karşılanmasını sağlar. Bununla beraber tüm yaşlar için uygun olan mamalar da bulunmaktadır ve bu da bazı köpek sahiplerinin kafasının karışmasına yol açabilir. Yaşlı köpek mamaları çeşitli hastalıkları önlemeye, vücudun değişen ihtiyaçlarını karşılamaya, köpeğin sağlıklı ve güçlü kalmasını sağlamaya yarar. Yaşlı köpeklerde beslenme kaynaklı bir problemin görülmesi mama değişikliği için bir işaret olabilir. Bu gibi bir durumda köpek maması seçimi için veteriner hekimlerin görüşlerinin alınması son derece önemli bir hâle gelir.

Yaşlı Köpeklerde Değişen İhtiyaçlar Göz Önünde Bulundurulmalı

Köpeklerin yaşamı yavruluk, yetişkinlik ve yaşlılık olarak üç ana döneme bölündüğünde dönemlere göre beslenme ihtiyacının da değiştiği ortaya çıkmaktadır. Yavru köpekler, yetişkin ve yaşlı köpeklere göre daha az karbonhidrata, daha fazla yağa ve proteine ihtiyaç duyar. Bu dönemde vücutları hızla geliştiğinden protein ihtiyaçları belirginlik kazanır. Yaşlı köpeklerin ihtiyacı olan ise daha yüksek karbonhidrattır. Ortalama bir yaşlı köpek yetişkin ve yavrulara göre daha az protein ve daha az yağa ihtiyaç duyar. Yüksek karbonhidrat ve düşük yağ oranı ilk başta akla yatkın gelmese de yaşlı köpeklerin kilo kontrolü için önemlidir. Yaşlı köpekler daha az aktif olduğu için daha kolay kilo alma eğiliminde olur. Yaşlılık döneminde obezite oldukça risklidir. Yaşlı köpekler, yavru ya da yetişkin köpeklere göre daha düşük kaloriye ihtiyaç duyar. Köpeğin kilosunun sağlıklı seviyelerde kalması için beslenme türü ve mamanın içeriği çok önemlidir.

Yaşlı Köpek Mamalarının Faydaları

Yaşlı köpeklere özel formüle edilen köpek maması çeşitlerinin en önemli avantajlarından birisi zayıflamakta olan kas kütlesinin desteklenmesi için kullanılan yüksek kaliteli proteinlerdir. Bu sayede yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan eklem problemlerinin görülme riski de önemli ölçüde düşürülebilir. Yaşlı köpek mamalarının daha dengeli yağ ve protein oranı sayesinde uygun kalori miktarı ayarlanabilmektedir. Bu mamalarda ek olarak eklem sağlığını ve hareketliliği desteklemek için glukozamin ve omega-3 yağ asidi bulunmaktadır. Yaşlı köpek mamaları köpeğin tüy ve cilt sağlığının desteklenmesi için de A vitamini ve linoleik asit açısından oldukça zengindir. Bazı yaşlı köpek mamaları köpeğin mental keskinliğinin ve farkındalığının korunması için yüksek miktarda bitkisel yağ içerir. Yaşlı köpek mamaları her ne kadar içerik olarak yetişkin köpek mamalarıyla benzeşse de içeriklerin oransal değişiklikleri mamalar arasındaki farkın en büyük nedendir.

Yaşlı Köpek Mamasına Ne Zaman Geçiş Yapılmalı?

Yaşlı köpek mamasına geçiş köpeğin ırkına ve büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Büyük ırk köpekler, küçük ırklara göre daha kısa sürede yaşlılığa ulaşır. Genel olarak köpeklerde yaşlılık döneminin 6 – 10 yaşlar arasında başladığını söylemek mümkündür. Eğer köpeğinizi hâlihazırda her yaşa uygun mama ile besliyorsanız bir değişiklik yapmanız gerekmeyebilir. Yetişkin köpek mamasından, yaşlı köpek mamasına geçiş yapmayı düşünüyorsanız ya da köpeğinizin böyle bir ihtiyacı olduğunu gözlemliyorsanız değişiklik yapmadan önce veteriner hekime danışmanızda fayda vardır. Erkenden yapılacak bir geçiş yetişkin köpeğinizin hala ihtiyaç duyduğu besinlere, ihtiyaç duyduğu miktarda erişememesine yol açabilmektedir. Bu köpeğin yetersiz beslenerek kilo kaybetmesine ve çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir. Bu nedenle veteriner hekim muayenesi ile köpeğinizin ihtiyacını anlamak ve buna bağlı olarak beslenme değişikliği yapmak atılacak en doğru adımdır.

Yaşam Evrelerine Özel Köpek Mamaları Petlebi.com’da

%100 orijinal ürün garantisiyle köpeklere güvenli bir beslenme rutini oluşturulmasını sağlayan Petlebi.com adresinde yavru köpek mamaları, yetişkin köpek mamaları, light köpek mamaları ve yaşlı köpek mamaları arasından seçim yapabilirsiniz. Ek olarak özel ırk köpek mamalarını ve veteriner diyet köpek maması çeşitlerini de Petlebi.com adresinden inceleyebilirsiniz. Dostunuzun sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürmesi için temel ihtiyaçlarını karşılayabilir, güvenli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce