5 En Kolay Sigara Bırakma Yöntemi

Photo of author

By Bilgio.Net

Sigara bağımlılığının en önemli sebebi tütün içerisinde bulunan nikotin maddesidir. Kimyasal bağımlılık yaratan nikotin yapısı itibariyle vücutta hızlı bir adaptasyon sağlar. Çözümü en zor bağımlılıklardan birisi olan sigarayı bırakabilmek için bazı kolay yöntemler mevcuttur.

Sigara bağımlılığı yalnız beyin kimyasıyla ilgili bir durum değildir, sigara tüketimini tetikleyici bazı farklı durumlar da olabilir. Dumanın kokusu, sigara paketini görmek, çay ya da kahve yanında sigara içmek tetikleyici olarak sayılabilir.

Sigaranın zararları yalnız tüketen kişiler için geçerli değildir! Sigara tüketen bireyleri çocukları, eşleri ya da aile bireyleri için birçok sağlık sorununa neden olabilir.

Sigaranın Neden Olduğu Hastalıklar

Sigara kullanımı; akciğeri kanseri, bronşit ve mide hastalıkları, yemek borusunda karama, ülser, pankreas kanseri, rahim ve yumurtalıkta kısırlık, çocuk düşürme, sakat doğum, erken menopoz ve rahim kanseri gibi birçok tehlikelere yol açabilir.

1) Abrahamson Metodu

Sigarayı bırakmak için en kolay yöntem olan Abrahamson metodu özellikle kimyasal alışkanlıkların sonlanması ve her türlü bağımlılıktan kurtulmak için dünyanın birçok yerinde uygulanır.

Ehud Abrahamson tarafından bulunmuş ve yaklaşık 38 yıldır uygulanmaktadır. Zorlanmadan sigarayı bırakmak için kullanılan yöntemlerin başında bu metot gelir.

Metodun temeli Bio Enerji kullanılarak sigara içme hissine anında son vermektir.

Uygulanan tedavi ile tek seansta sigara içme arzusunu sona erdirir. İstanbul’da bulunan BePositive danışmanlık merkezlerinde alınabilen seanslar yaklaşık 15 dakika ve 1 buçuk saat arasında sürmektedir.

BePositive sağlıklı yaşam merkezlerinde uygulanan doğal yöntemler ile sigara içme dürtüsü ve bağımlılığa bağlı oluşan davranışların azalmasını sağlar. Nikotinden iğrenme veya sigaraya içme dürtüsüne kayıtsız kalmayı sağlar. Yapılan arınma işlemi ilk seanstan sonra etkisini gösterdiği saptanmıştır. Abrahamson metodunun başarı oranı yüzde doksan olarak belirtilmiştir.

2) İlaç ile Sigarayı Bırakma

Bu süreçte doktor kontrolünde reçete edilen ilaçlar ile sigarayı bırakmak mümkündür. Sigarayı bırakmak için kullanılan ilaçların tedavi süresi yaklaşık olarak 24 hafta kadar sürmektedir. İhtiyaç duyulması halinde ek tedavi de uygulanabilir.

İlaçların doz ayarı kişinin sağlık durumuna göre değiştirilebilir. Doktor tarafından reçete edilen ilaçlarda yaygın olarak görülen yan etkiler baş ağrısı, uyku sorunları, garip rüyalar, kabızlık ve bulantı olabilir. İlaçlar doktor kontrollünde kullanılmalı ve yan etkiler için mutlaka uzman bir doktora başvurulmalıdır.

3) Nikotin Replasman Tedavisi

Nikotin replasman tedavisinin çeşitli türleri bulunur. Bu türler;

  • Ağız spreyi; Sigara isteğini bastırmak için gün boyunca kullanılır. 8 ile 12 hafta aralığında kullanılmalıdır.
  • Nikotin microtab; Dilin altına yerleştirerek çözülen bir tablettir.
  • Nikotin Sakızı ve Pastilleri; Nikotin yoksunluğunu gidererek sigara içme isteğini azaltır.
  • Nikotin bantları; Doğrudan cilde uygulanır.

 

4) Davranışsal Terapi Yöntemi

Sigarayı bırakmak için kullanılan etkili yöntemlerden birisidir. Davranışsal terapi sigara içmeyi sonlandırmak için bir psikolog ya da psikiyatri ile çalışmayı içerir. Bu uzmanlar kişilerinin canım sigara çektiğinde ne yapmalıyım, sigara içmeyi nasıl durdurmalıyım gibi soruları doğru yönlendirme ile çözebilir.

Kişiyi sigara içmeye iten psikolojik ya da sosyal etmenler incelenir. Yapılan inceleme sonucunda kişiye özel tedavi yöntemi uygulanır.

5) Biorezonans Yöntemi

Biorezonans yöntemi; maddelerden yayılan frekansların vücuda elektromanyetik sinyaller ile geri verilmesidir. Uygulanan yönteminin amacı bağışıklık oluşturan maddenin vücuttaki izlerini silmektir. İçilen sigaradan alınan frekans ters çevrilerek vücuda iletilir. Bu sayede vücuttaki nikotin toleransı ve nikotin izleri ortadan kalkmış olur.

Uygulanan bu yöntem sigara bırakma tedavisinde 2 seans olarak uygulanır. İlk seansın ardından genellikle etkisini gösterir. Kişi ikinci seansın ardından sigara içmeye devam ederse iki hafta sonra bir seans daha yapılır.

Yorum yapın