Hamileliğin İlk Dört Haftası

Photo of author

By Bilgio.Net

Hamileliğin İlk Dört Haftası

Bu makalemizde hamileliğin ilk dört haftası arasında bebekte,annede,rahim ve plasentada olan değişiklikleri hafta hafta öğrenebilir ve gözlemleyebilirsiniz.Hafta hafta gebelik ve hamilelik hakkında bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Doğmamış Bebek

Döllendikten sonra şimdi adında zigot denen yumurta,hızlı bir şekilde bir hücreden iki hücreye,sonra dörde,sekize,on altıya vs. Büyüyerek gelişir.İki günün sonunda oluşmuş olan bu hücre yığınına morula adı verilir.Beş gün içinde,morula fallop tüpü boyunca ilerleyerek rahme ulaşır ve blastosist adını alır.İlk haftanın sonunda genellikle rahmin üst kısmında olmak üzere rahim duvarına yerleşir.İki hafta içinde embriyo halini alır ve döllenmiş yumurtanın diğer bir parçası,minik,kök benzeri uzantılarla rahim duvarına tutunarak besin çekmeye başlar.

hamileliğin-2.-haftası
                hamileliğin-3.-haftası                 hamileliğin-4.-haftası

Anne Adayı

Bebeğiniz için bu değişiklikler gerçekleşirken,göğüslerinizde biraz şişme veya hassaslık ya da alt karın bölgesinde hafif bir ağrı hissedebilirsiniz.Ayrıca regl döneminizi atlamak üzeresinizdir.Yaşayacağınız önemli değişiklikler daha yeni başlamıştır.

Yorum yapın