Kelepçe Nedir?

Photo of author

By Bilgio.Net

Kelepçe; sanayide farklı alanlarda kendisine yer bulur. Bilhassa paslanmaz kelepçe sahip olduğu özelliklerle dikkat çeker. Her şeyden önce, kullanışlı ve uzun ömürlüdür. Kelepçeye duyulan talep artar. Yepyeni ürünlerin ortaya çıkması da yine kelepçenin varlığı ile yakından alakalıdır. Paslanmaz çelik kelepçe; adından da tahmin edilebileceği üzere paslanmaz çelikten imal edilir. Kullanışlı olmasından mütevellit çok işe yarar.

Kelepçe Ne İşe Yarar?

Kelepçe; boruların birbirlerine sıkı bir şekilde bağlanmasını sağlar. Ayrıca, sıvı veya gaz akışının güvenli bir şekilde devam edebilmesi için de kullanılır. Hem boruların hem de hortumların eklemlenmesinde kelepçeden faydalanılır. Bilhassa paslanmaz çelik kelepçelerin diğer kelepçelere kıyasla çok daha kullanışlı olduğunun altını çizmek gerekir.

Paslanmaz çelik kelepçe; kendisine en çok otomotiv sektöründe yer bulur. Araç içerisindeki hortumların birbirlerine bağlanması ve sızdırmazlığın olabilecek en iyi şekilde sağlanması adına paslanmaz çelik kelepçeden yararlanılır. Aracın kullanım ömrünü arttıran ve ondan en iyi şekilde faydalanmayı mümkün kılan paslanmaz çelik kelepçe; farklı alanlarda da kendisine yer bulur. Örneğin, petrol boru ve tarımsal sulama hatlarında da kullanılır. Bilhassa tarımsal sulama hatlarında meydana gelmesi muhtemel su israfını önlemek adına paslanmaz çelik kelepçeden yararlanılır.

Paslanmaz çelik kelepçe; makine endüstrisinde de kendisine yer bulur. Endüstriyel üretim yapmak adına tasarlanan makinelerde kendisine yer bulan boru ve hortumlarda sızıntı olmaması adına paslanmaz çelik kelepçeye ihtiyaç vardır.

Nipel Nedir?

Nipel; kendisine sanayide sıklıkla yer bulur. Hem küçük hem de büyük çaplı hatlarda kullanılması söz konusudur. Emniyet vanası, ölçme enstrümanları ve vanaları bağlamak adına nipelden yararlanılır. Bunun yanı sıra, çekvana, vana ve pislik tutucu gibi elemanları bağlamak adına da yine nipel kullanılır. Nipel; tahmin edebileceğiniz üzere tesisat elemanlarının bağlanması konusunda kurtarıcı bir malzeme olarak tanımlanabilir. Bilhassa paslanmaz çelik nipellerin son derece kaliteli bağlantı parçaları olduğunu dile getirmek gerekir. Sanayide genel olarak 304 ve 316 kalitedeki çelik nipellerden yararlanılır. Hatta, 316 tipi malzemenin 304 tipi malzemeye göre daha yüksek korozyon ve ısı direncine sahip olduğunu belirtmek gerekir.

Nipelin Kullanım Alanları Nelerdir?

Nipel; farklı alanlarda kullanılabilen bağlantı parçası olarak tarif edilebilir. Kullanım alanlarından şu şekilde bahsedilebilir:

  • Her şeyden önce, nipelin bina tesisatlarında en çok kullanılan malzeme olduğunu söylemek gerekir. Hem bina içerisinde hem de dışında kullanılmasıyla dikkat çeker. Bunun yanı sıra, soğuk ve sıcak su tesisatlarında kullanılmasına da rastlanır.
  • Nipel; bina tesisatlarının yanı sıra doğalgaz tesisatlarında da kendisine yer bulur. Tesisatı istenilen yere ulaştırmak adına borular arasındaki bağlantıyı sağlamaya yarar. Söz konusu bağlantıyı sağlamak adına da flex somun nipelden yararlanılır. Nipel; esnek yapıya sahiptir. Uzak mesafelere taşınmayı kolaylaştırması ve deprem riskine karşı yüzde yüz koruma sağlaması söz konusudur.
  • Nipel; endüstriyel boru hatlarında da kullanılabilir.

Yorum yapın