Ofis mobilyası dizayn edilirken ya çok bilgili olmak lazım ya da bilgi sahibi değilsek bir uzmandan yardım almak lazım. İşi ehline vermek demek bu olmalı. İşi bilmeyen biriysek ofis mobilyalarının yerleşiminde hatalar yapılabilir. Işığın yansıması bile düşünülecek bir ayrıntıyken rastgele bir yerleşim söz konusu olmamalıdır.
Ofis mobilyasının dizaynında ofisin bulunduğu alan da önemlidir. Kullanım alanı dar ise ona göre mobilyalar seçilmelidir. Mobilyalar yerleştikten sonra ortamda rahat edilebilecek alanın kalması gerekmektedir. Sağa sola hareket ederken küçük kazalar yaşamamak için dikkatli olmak gerekmektedir.
Ofise gelen misafirlerin rahat edebileceği ortamlar hazırlamak, rahat görülebilecek ve ulaşılabilecek bir şekilde mobilyaların yerleştirilmesi gerekmektedir. Kapıların ve pencerelerin açılma mesafesi hesaplanmalıdır. Hesaplanmayalar mesafelerde her pencere açılımında mobilyaların itelenmesi hoş olmamaktadır. Ayrıca demir ayaklı mobilyaların çıkardığı ses aşırı derecede ofiste bulunanlara rahatsızlık vermektedir. Ofis mobilyalarının dizaynında çalışanların rahat edebileceği ortamlarda oluşturulmalıdır. Ofis çalışanlarının hareket alanları kısıtlanmamalı ve rahat hareket edebilecek kadar alan bırakılmalıdır.
Ofise giren kişiler ofisin içerisinde güvenilir ve huzurlu bir ortamın olduğunu hissetmelidir. Düzensiz rastgele dizayn edilmiş bir ofisin çalışma prensiplerinin olup olmadığı bile son zamanlarda tartışılır bir duruma gelmiştir. Büyüklerin dediği gibi aslan yattığı yerden belli olur sözü bunu çok güzel açıklamaktadır. Bu nedenle yaptığımız işi düzgün yapabiliyorsak kendimiz, yapamıyorsak işin ehlinden yardım alarak ofislerimizin mobilya döşemesini yaptırmamız lazım.
Geleceğe yaptığımız yatırımlarda her şey ilk adımlarla başlamakta olup, ilk adımlarımızı attığımız ofislerimizin güzel, sağlıklı, güvenilir, ruhumuza ve gözümüze güzel hitap etmesi gerekmektedir. Sadece sabah gidiyorum akşam geliyorum olmasa da olur “aman boş ver” dememek lazım.