Kategori: Sağlık

Yumurta tansiyonu yükseltirmi

Yumurta tansiyonu yükseltirmi konusu spekülasyona açık bir konudur. Bazı sağlık uzmanları kendilerini gündemde tutabilmek için “Yumurta tansiyonu yükseltir”, “Hayır efendim tansiyonu etkilemez” “Sadece yumurtanın beyazı yenirse sorun olmaz”, ”Hayır efendim beyazından faydalanmak için illa da sarısını da yemek gerekir”,”Az yenirse bir şey olmaz”,”Çok yenirse de bir şey olmaz”,”Şöyle tüketilirse sorun olur, böyle tüketilirse bir şey olmaz”, “Ne yükseltmesi tam tersine düşürür”  gibi polemikleri TV’lerde görmekteyiz.

Yumurta tansiyonu yükseltirmi konusunu açıklığa kavuşturmak istiyoruz.

Sadece tavuk yumurtası değil tüm yumurtalar besin değeri açısından zengindir. Yumurtanın hem sarısında hem de beyazında bolca protein bulunuyor. Bu yüzden diyet yapanların, zayıflamak isteyenlerin menüsünde olması gereken bir yiyecek. Vitamin ve mineraller açısından da zengin. Ama aynı zamanda bol miktarda kolesterol de içeriyor. Yumurtanın sarısında bol miktarda yağ bulunuyor.

Bunların anlamı şudur. Yumurta çok değerli bir besindir ve mutfağımızdan eksik olmamalıdır. Bununla birlikte yüksek miktarda kolesterol içermesi nedeniyle bu konuda sorunu olan kişilerin dikkatli olması gereken bir besindir.

Peki tansiyon açısından durum nedir ?

Tansiyon hastaları için ve normal kişileri için en ideali haftada üç kere kahvaltıda yumurta yemektir. Hergün yumurta yerseniz tansiyonunuz bundan çok etkilenmeyebilir ama bazı alerjik reaksiyonlar olabilir. Hiç tüketmezseniz de bu değerli gıdadan mahrum kalmış olursunuz.

Hergün birkaç tane yumurta yemeyi alışkanlık haline getirirseniz bu tansiyonunuzu da etkiler, başka sorunlara da yol açar.

Bu yüzden haftada üç kereden fazla yumurta yemeyiniz. İsterseniz haşlama olarak tüketin, isterseniz de ölçülü olmak tereyağı ile kızartıp yiyin.

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce