Zika Virüsü Nedir ? Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir ?

Photo of author

By Bilgio.Net

Zika Virüsü Nedir ? Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir ?

Latin Amerika’dan yayılıp günümüzde Avrupa’da da görülen Zika Virüsü Nedir ? Zika Virüsünün Belirtileri Nelerdir ? Zika Virüsü Nasıl Bulaşır ? Zika Virüsünün Tedavisi Nedir ? Gibi soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Sivrisinek yoluyla bulaşan bu hastalık özellikle küçük çocukların beyin gelişimini olumsuz yönde etkiliyor.Zika virüsünün ismi sineklerin görüldüğü Zika ormanlarından gelmektedir.Zika virüsü taşıyan insanların gebe kalmaması öneriliyor.Çünkü Zika virüsü taşıyan annelerin karnında oluşan bebeklerin beyinlerinde küçülme,bazı hasarlar ve bunlara bağlı olarak ölümler gerçekleşebiliyor.

Zika Virüsü Nasıl Bulaşır ?

Şu an Dünya genelinde 22 ülkede bu hastalık görülmektedir.Zika virüsü sivrisineklerin insanları sokması sonucu oluşuyor.Aynı sıtma hastalığında olduğu gibi hastalıklı insandan aldığı kanı hasta olmayan insanlara taşıyarak Zika Virüsünün hızla bulaşmasını sağlıyor.

Zika Hastalığı özellikle gebe kadınlara bulaşırsa sakat doğum riskini arttırıyor.Bebeklerde beyin deformasyonu oluşturduğu için sadece Brezilya’da kafaları anormal şekilde küçük olan bebeklerin doğum sayısı 4 bini geçmiş durumdadır.Mikrosefali yani kafaları anormal şekilde küçük olan bebeklerin tedavisi yoktur,beyinsel bir hastalık olduğu için maalesef ileride düzelicek bir durum değildir.

Zika Virüsünün Belirtileri Nelerdir ?

Zika Virüsünün belirtileri normal gribal enfeksiyon gibi başlayabilir.Buna bağlı olarak;

  • Halsizlik
  • Döküntü
  • Ateş
  • Gözlerde Kızarma
  • Kas ve Eklem Ağrısı
  • Kusma
  • Ve gribal sikayetler en başlı belirtileridir.

Zika Virüsünün Tedavisi Nedir ?

Zika Virüsü için henüz Dünya genelinde bir tedavi ya da bir aşı henüz bulunamamıştır.Yalnız bilim adamlarının yapıkları araştırmalara göre Zika Virüsünün aşısı yaklaşık olarak 10 yıl içerisinde hastaların kullanımına çıkacağı belirtilmiştir.

Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre bu hastalığın tedavisi için dinlenme,bol bol sıvı tüketimi,ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçların kullanılması önerilmektedir.

Yorum yapın