Aile hekimi malzemeleri

Photo of author

By Bilgio.Net

Sağlık bizler için en önem verdiğimiz şeylerin başında gelmektedir. Bu yüzden toplumumuzda sağlık alanın da birçok çalışma yapılmaktadır. Aile hekimlikleri de Sağlık Bakanlığınca denetlenen vatandaşların sağlık sorunlarıyla ilgilenen kurumlardan biridir. Aile hekimleri vatandaşın şikâyetleri doğrultusunda bazı tetkikler yapmaktadırlar. Ancak bu tetkikleri gerçekleştirebilmeleri için aile hekimliği malzemelerinden faydalanmaları gerekir. Aile hekimliği malzemeleri kurumlarda eksiksiz bir şekilde bulundurulması yasal bir zorunluluktur. Peki, bu aile hekimliği malzemeleri nelerdir?

Aile Hekimliği Malzemeleri Nelerdir?
Her aile hekimi herhangi bir sorunla karşılaşmamak için aile hekimliği malzemelerini eksiksiz bulundurmalı ve hekimlik sorumluluklarını tam olarak yerine getirmelidir. Şimdi aile hekimliği ofisinde ve asmlerde bulunması gereken malzemelere bakalım.

1-Steteskop 10-Pansuman seti
2-Refleks çekici 11-Otoskop
3-Muayene masası 12-Paravan perde ve benzerleri
4-Dil basacağı 13-Işık kaynağı
5-Enjektörler 14-Acil seti
6-termometre 15-Oksijen hortumu ve malzemeleri
7-Tartı aleti 16-Oftalmoskop
8-Bol ölçer 17-Aşı nakil kabı
9-Gazlı bezler 18-Sterilazatör
10-EKG cihazı

Tabi bu Aile hekimliği malzemeleri kullanırken hastaların ve hekimlerin sağlık ve güvenliği açısından ortaya çıkabilecek tehlikelere karşı korunmaları gerekir. Aile hekimliği malzemelerine uygulanacak mekanik temizlikle birlikte sterilizasyon ve dezenfeksiyonun doğru bir biçimde uygulanması, uygun kimyasalların seçimi çok önemlidir. Bu malzemeleri nereden nasıl alabiliriz diye düşündüğünüzü biliyoruz. İnternetin sağladığı en önemli faydası ihtiyaçların kolay ve hızlı bir şekilde temin etmektir. Güvenilir internet sitelerinden, tıbbi cihaz ve ürün satışı konusunda ruhsatı olan merkezlerden, eczanelerden temin edebilirsiniz.

Aile Hekimliği Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Aile hekimi malzemeleri, şüphesiz sağlığı doğrudan etkileyen şeylerdir. Ürünlerden kaynaklanacak olumsuz durumlardan kaçınmak için bu ürünleri alırken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Sağlık bakanlığı bu malzemeleri alırken dikkat edilmesi gereken iki husus belirlemiştir. Bu hususlar, teknik düzenlemeye uygunluk ve güvenilirliktir. Şimdi bizler bu iki hususu genişleterek alt başlıklarına da değinelim.

* Öncelikle alacağımız tıbbı cihazların ruhsatlandırılmış tıbbi cihaz satış merkezlerinden veya eczanelerden alınması gerekir.

* Alacağınız kutu etiketinin ve kullanım kılavuzunun Türkçe yazılmış olmasına dikkat edilmelidir.

* CE işaretinin olup olmadığına bakmalısınız. CE işareti ürününüzün asgari güvenlik gereklerini taşıdığı ve risk taşımadığını bize gösterir.

* Ürünün mal tarihine ve son kullanma tarihine dikkat etmemiz gereklidir. Raf ömrünü dolduran ürünlerden kesinlikle kaçınmalısınız.

* Alacağınız ürünün özelliklerine bakmalı ve ihtiyacınıza uygun olup olmadığını, saklama koşullarının kendi koşullarınıza uygunluğunu gözden geçirmeniz gereklidir.

* Ürün üzerinde ki sembollere dikkat etmek gerekir. Bu semboller ürün özellikleri hakkında bilgi vermektedir. Örneğin bir sargı bezinin bir dil basacağının veya bir enjektörün paketi açık veya yırtılmış ise, bu durum ürünün sterilitesini bozacağı için sakıncalı bir durumdur. Dolayısıyla bu durumdaki ürünler kesinlikle alınmamalıdır.

 

Yorum yapın