Eksik olan dişlerin yerine hem fonksiyon amacı ile hem de estetiği sağlamak amacı ile çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleri olarak kullanılan Dental İmplant insan dokuları ile tamamen uyumludur.
Materyal olarak titanyumdan üretilerek diş köklerini taklit edecek şekilde yapılan bu tedavi, her hasta için özel olarak uygulanmaktadır.
Dental İmplant uygulama sırasında iki ayrı aşamada gerçekleştirilir. Birinci aşamada implantın yerleştirileceği bölgede kullanılmasına karar verilen implantın boy ve çapına uygun bir yuva açılır, ikinci aşamada ise cerrahi işlem ile implant yerleştirilie. Bundan sonra ki aşamada ise implant artık yerleştirildiğinde kemik ile bir bütünlük sağlamak ve kaynaşması için bir bekleme süresine geçirilir. Bu süre genellikle ortalama 3 ay kadar olarak planlanır ama bazı çene yapılarına göre süre daha uzun olup daha da kısalabilir.
Bu beklenilen sürenin sonucunda yapılan implant üzerine protez yapımına başlanılıyor. Bu süreçte yine tercih edilen protez tercihine göre iki gün ile 2 hafta arasında değişen sürelere tekabül etmektedir.
İmplant herkese yapılabilir mi?
İmplantın yapılabilmesi için çene kemiği hacminin yeterli olması gerekir. Çene kemiğinde problemi olan kişilerde ya da yeterli kemik olmayan hastalarda ise daha ileri cerrahi yöntemler ile tedavi yine de devam ettirebilir. Yapılacak olan implant tedavisi için bölgede kemik miktarının yoğunluğuna bakılır. Tedavinin başarılı olması için detaylı incelemeler yapılmalı ve doğru planlama yapılmalıdır. Hastanın geçmişi ve mevcut hastalıkları da çok iyi öğrenilmelidir. Kemoterapi, kanda pıhtılaşma, kalp ve damar hastalıkları gibi kemik metabolizmasını ilgilendiren hastalıklar dikkatle incelenmelidir.
İmplant sonrası bakım nasıl olmalıdır?
Operasyon sonrası başarılı sonuçlara ulaşmak için doktorunuzun önerilerine mutlaka dikkat etmelisiniz. Vereceği önerilere uymanız implantın ömrünü daha da uzatıyor olacaktır. Özellikle kahve sigara ve alkol tüketimi başarı oranını düşürüyor ama yine de böyle bir diş yaptırmak hastanın yaşam kalitesini arttırıyor olacaktır. Her zaman doğru ve etkili bir ağız bakımı yapmayı ve diş hekimi ziyaretlerinizi de ihmal etmeyiniz.