Kategori: Bebek Ve Çocuk

Pamukçuk Nedir ? Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir ?

Pamukçuk Nedir ? Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir ?

Candida cinsi mantarların yol açtığı,ağız içindeki gri-beyaz renkte plaklarla karakterize bir hastalıktır.Ağız içindeki yaralar bazen yaygın ve çok ağrılı olabilir.Bu durum bebeğin beslenmesini bozarak sorun oluşturabilir.

Bazen ağızdaki yaygın hastalık bağırsaklara geçerek ishallere yol açabilir.Bu durumda doktora haber verilmesi gerekmektedir.

Pamukçuk Hastalığının Belirtileri Nelerdir ?

Bu hastalığın ilk aşamalarında yanağın iç kısmı,ağzın içinin belirli bölgeleri,dudak kenarları beyaz ve tüylü bir hal alır.İleriki safhalarda bebeğin popo kısmında pişikler meydana gelir.Ayrıca anne mem ucunda sürekli bir yanma hissi ile beraber ağrılı bir dönem geçirir.

Pamukçuk Hastalığından Korunmak

Ağızda pamukçuk hastalığını önlemek için annenin her emzirmeden önce ve sonrasında göğüs temizliğine dikkat etmesi gerekmektedir.

Ayrıca emzik ve biberonların kaynatılarak temizlenmesi önemlidir.

Pamukçuk Hastalığının Tedavisi Nelerdir ?

Yenidoğan bebeklerin çoğunda görülen bu hastalık,genelde bebeğin ailesini endişeye düşürse de fazla korkulacak bir durum yoktur.Prof. Dr.Murat Elevli pamukçuk hastalığı için şunları önermektedir.

Ağız içinde pamukçuk plakları görüldüğünde,karbonatlı su ile ağız bakımı yapılması gereklidir.Bir çay bardağı kadar kaynatılmış ve ılıtılmış suya bir çay kaşığı toz yemek karbonatı katılarak eritilir.Temzi bir tülbent veya gaz bezi ile ağız içindeki gri-beyaz renkteki yalancı zarlar silinir.Bu işlem sırasında bir miktar hafif kanama olabilirse de temizliğin tam yapılabilmesi için bunun fazla bir önemi yoktur.

Bazen karbonatlı su ile ağız bakımı yeterli olmayabilir.Bu taktirde doktor tavsiyesi ile nistatin’li (mikostatin) ağız damlası tedavi için kullanılmaktadır.Bu ilaç mantar tedavisi için kullanılan düşük dozlu bir llaçtır.1 hafta süresince kullanılan ilaç sonrasında çocuğunuz eski sağlığına kavuşacaktır.

 

 

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce