Selülit Tedavisi Nedir ? Selüliti Tedavi Etme Yöntemleri Nelerdir ?

Photo of author

By Bilgio.Net

Selülit Tedavisi Nedir ? Selüliti Tedavi Etme Yöntemleri Nelerdir ?

Vücut şekliniz ister zayıf, ister şişman olsun, selülit bazen kaçınılmaz olur.Ama umutsuzluğa kapılmaya gerek yok, çünkü selüliti tedavi etmenin bin bir yolu vardır.

Selülitin derinin alt tabakasında, yağ dokusunun hemen çevresinde meydana gelir.Oluşan selülitler derinin üst bölümünde pütür pütür bir görüntü bırakır ve fiziksel olarak kendine güvensizliğe sebep olur.

Yağ hücrelerinin fazla yağı depolamasının ve östrojen hormonunun da etkisiyle bu hücreler genişler.Kan dolaşımı giderek yetersizleşmeye başlar.Yağ hücrelerinin genişlemesi ise yağ dokusunun aşırı yayılması demektir.

Bu yayılma deri altı bağ dokusunu da etkileyerek vücudun normalden daha fazla su tutmasına ve dolayısıyla da kan dolaşımının zayıflamasına neden olur.Vücut kan dolaşımındaki zayıflamayla birlikte, dokulara eskisinden daha az oksijen ulaşmaya başlar.Bunun sonucu dokular elastikiyetini kaybeder ve cilt yüzeyi pürüzlü bir görünüm almaya başlar.

selülit tedavi yöntemleri

Selülit Tedavi Yöntemleri

Selülit Masajı

Selülit tedavisinde masaj oldukça önemlidir.Ancak buun yanı sıra rejim uygulanmadan, deneyimsiz ellerde sert ve oldukça kuvvetli uygulanan masajlar, yarardan çok zarar getirir.Selülitli bir cildi ‘’yoğurur’’ gibi aşırı bastırarak yağ hücrelerini ezmek onları yok etmeye yaramaz.Doğru bir selülit masajı yüzeyde kalmalı ve acı hissi vermemelidir.Deri altı kan dolaşımını iyileştirerek, damarların çapını daraltır.Kanın damarlarda ilerlemesinde kas kasılmalarının önemi büyüktür.Masaj, damarların çapını daraltarak kanın bacaklardan düzenli olarak akmasını sağlar.Ayaktan başlayarak yumuşak ve hafif hareketlerler diz, baldır ve kalçalara kadar devam edilir.Böylece bozuk kan dolaşımının yeniden düzenlemesiyle, hücrelere daha iyi oksijen gitmesi ve toksik maddelerin vücuttan atılması sağlanır.

Lenfatik Drenaj Masajı

Lenfeatik drenaj masajı elle veya lenf drenaj makinası ile uygulanır.Elle yapılan masaj, derinin önce hafif harekete geçirilmesini sağlar.Yapılan hareketler damarlardaki lenfatik akışı iter. Belirli noktalara parmaklarla bastırıldığında,kullanılmış lenfler atılarak yenileri oluşur, bu da o bölgedeki kan dolaşımının, hiç bi güç kullanılmadan hızlanmasını sağlar.Lenfdrenaj makinası ise, vücutta lenfatik sistem adı verilen, hücreleri besleyen beyaz sıvı dolaşımı hızlandırır.Bu aletin ayrıca kas sistemi üzerinde de olumlu etkisi vardır.Makinanın yaptırdığı bütün hareketler damarlardaki lenfatik akışı iter ve lenfatik sistemin düz kaslara ait kısmına etki yapar.İnsan organizmasını içi su dolu bir küvete benzetirsek, geliş filtrasyonunu atar damar sistemi,boşalma ve emilip dağılmayı da toplar damar sistemi teşkil eder.Lenfdrenaj,kanda dolaşan serbest yağ asitlerin, kolayca yakabilecek hale getirilmesini sağlar.

Mezoterapi

İki veya 4 mm’lik özel iğneler ve bir enjektör yardımıyla cildin orta tabakasına yağ eritici bir karışımın enjekte edilmesi diye tanımlanabilir.Bu maddeler selülitli bölgeye direkt etki yapar ve vücut tarafından kullanılmayan yağ hücrelerini parçalayarak organizma tarafından tekrar kullanılabilir yağlar haline getirir.Tedavinin amacı, birikimi ortadan kaldırmak, lenf ve kan dolaşımını rahatlatmak,lipoliz mekanizmasını tekrar harekete geçirmektir.

Akupuntur

Vücudun çeşitli noktalarına iğneler yardımıyla ulaşıp su ve yağ hücrelerini harekete geçirerek yok etme yöntemidir.

Ozon Terapi

Yağ hücrelerini oksijen ile temizleyerek, yağların yakılmasını amaçlayan bir yöntemdir.Selülitli bölgeye uygulanan buhar banyosu sayesinde oksijen alt tabakaya kadar ulaşır ve kan dolaşımını hızlandırır.

Lazer Terapi

Selülitli bölgelerin üzerine uygulanan lazer ile kan dolaşımı hızlandırılır, hareketsiz bölgelerin harekete geçmesi sağlanır.

Ultrason

Derinin altına doğru inilerek yağ hücrelerini parçalamayı amaçlayan bir yöntemdir.Sadece selülitli bölgelerde değil, küçük yağların tedavisinde de etkilidir.Bu yöntemle ses dalgalarının aktivasyonuyla yağları parçalaması ve depoları azaltması hedeflenir.

selülit tedavi

Basınç Tedavisi

Hava basıncı ile kan ve lenf dolaşımını hızlandırmaya amaçlayanbu tedavi yöntemi, selülit tedavisinde çok etkilidir.Bir uzman kontrolünde uygulanmalıdır.

Lipoelektro

Çok ince ve uzun iğneler yardımıyla yapılan bu tedavi, elektro ile selülitli bölgedeki yağları parçalayarak boşaltmayı amaçlar.

Liposuction

1-2 saatlik lokal anestezi ile uygulanan bu yöntemle belirlenen bölgelerdeki yağlar vakumla veya şırınga yöntemiyle çekilir.Bu yöntem özellikle bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kullanılır.Uygulamalar mutlaka uzmanların gözetiminde olmalıdır.

Kozmetik Çözümler

Doğrudan yağ hücrelerini harekete geçiren ve hücrelerin içerini boşaltmayı hedefleyen antiselülit kremleri tedavilerde önemli yer tutar. Ancak dengeli beslenme ve spor takviyesi de tedavilerden daha iyi sonuç alınması için çok önemlidir.

Selülit Tedavisinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

  1. Günlük 1 – 1,5 litre su içmeye gayret gösterin
  2. Tuz ve tuzlu gıdaları kısıtlayın, günlük 0,5 gr’dan daha fazla tuz almayın.Rafine şekerlerden uzak durun.
  3. Yemek aralarında bir şey içmemeye özen gösterin.
  4. Kahvaltıdan önce ve gece yatarken 2 bardak su için.
  5. Alkollü ve gazlı içecekler,kola, nesacafe, kahve, oralet ve bozadan mümkün olduğunca uzak durun.
  6. Şekerli gıdalar ve tatlılardan uzak durun.
  7. Patetes,pirinç,elma,havuç su tutucu gıdalardır,bunlardan tüketmemeye özen gösterin.
  8. Dil peyneri hariç diğer peynirleri suda bekleterek yiyin.
  9. Yemekleri pişirirken kızartma yerine haşlama ya da buğulama yöntemi tercih edilmeli
  10. Mevsim meyve ve sebzeleri tüketmeye özen göstermeli,dondurulmuş ve konserve ürünlerden kaçınılmalı
  11. Metabolizmanın düzenli çalışması için öğün atlamamaya özen gösterilmeli.
  12. Çok sık kilo alıp vermekten kaçınılmalı
  13. Günlük alınan posa miktarı arttırılmalı,posanın en iyi kaynakları sebze,meyve ve kuru baklagiller mutlaka beslenme sisteminin içerisinde yer almalıdır.

 

Yorum yapın