PAYLAŞ

Snapchat hesap dondurma var mı merak edenler için Snapchat dondurma nasıl yapılır, donan hesap nasıl açılır kısaca bilgi vereyim.

Bir süre Snapchat kullanmak istemiyorsanız ve bu süre zarfında da başkalarının mesajlarını görmek istemiyorsanız Snapchat hesabınızı geçici bir şekilde silebilirsiniz. Bu şekilde yaptığınızda hesabınız kalıcı olarak kapanmıyor, size 30 günlük bir dondurma mühleti veriliyor. Eğer dondurma süresini uzatmak istiyorsanız 29. günde hesabınıza giriş yapıp daha sonra yeniden silebiliyorsunuz.

Bu şekilde Snapchat dondurma yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu işleme dondurma değil de geçici silme demek daha doğru olacaktır.

Snapchat dondurma nasıl yapılır ?

Birinci adım olarak Snapchat hesabınızı geçici olarak silmek için şu linke girin. Açılan sayfada kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarak giriş yapın.

Giriş yapınca Snapchat hesabınızın silinmesi için onay vermenizi ister. Merak etmeyin bu aslında kalıcı bir silme demek değildir. Onay veriniz.

Snapchat yanlışlıkla hesap silinmelerinin önüne geçmek için hesap silme işlemine bir onay adımı daha eklemiştir. Bu adımı da geçmek için karşınıza gelen sayfada kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip “Delete Account” yazan yere basmanız gerekir.

Bu işlemler maddeler halinde sırasıyla şu şekilde olacaktır:

  1. Herhangi bir web tarayıcısında https://support.snapchat.com/delete-account adresine gidin .
  2. Snapchat kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.
  3. Robot olmadığınızı onaylayan kutuyu işaretleyin.
  4. Gönder’e tıklayın .
  5. Bir sonraki sayfaya kullanıcı adınızı ve şifrenizi tekrar girin .
  6. Devam’a tıklayın .

Bu işlemleri tamamlayınca Snapchat hesabınız devre dışı bırakılacaktır. Artık arkadaşlarınız size anlık mesaj gönderemez ve hesabınızı yeniden etkinleştirmeden Snapchat’e giriş yapamazsınız. Ayrıca devre dışı bırakıldığınızı bildiren bir e posta alacaksınız. Bu e postada geçici olan silinen hesabınızı 30 gün içinde yeniden nasıl açacabileceğine dair bilgiler olacaktır.

Hesabınız bu şekilde geçici bir surette silinmiş olacaktır. Artık siz hesabınıza girene kadar hesabınız dondurulmuştur.

Bu işlemi yaptığınız gün ve saati not ediniz. Eğer 30 gün hiç hesabınıza girmezseniz hesabınız kalıcı olarak kapanır.

Siz sadece hesabınızı dondurmak istediyseniz 30 gün dolmadan önce hesabınıza giriş yapın. Giriş yapmak isteyince “Hani silmiştin bu hesabı” demeyecektir. Giriş yapınca silme işlemi iptal oluyor ve kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.Yani bir bakıma donan hesap açılmış oluyor.

Silinen hesap 30 gün içinde şu adımlar takip edilerek yeniden açılır.

  1. İPhone veya iPad’inizde Snapchat’i açın .
  2. Giriş Yap’a dokunun .
  3. Eski Snapchat kullanıcı adı ve şifre ile oturum açın.
  4. Snapchat hesabınızı yeniden etkinleştirmek isteyip istemediğinizi sorduğunda Evet’e dokunun .
  5. Tamam’a dokunun .
  6. Snapchat, hesabınız yeniden etkinleştirildiğinde size bir e-posta gönderecektir. E posta gelince Snapchat uygulamasında oturum açınız.

Böylece donan Snapchat hesabınız açılacaktır. 30 gün içinde bu işlemi yapmazsanız hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here