Tiroid hastaları ne yemeli ne yememeli

Photo of author

By Bilgio.Net

İşini yaptığında hiç fark edilmeyen, eksikliğinde kriz çıkan insanlar vardır. Meğer ne de önemliymiş deriz. Tiroid bezimiz işte böyle kritik bir organdır. Eğer daha önce tiroid hormonları ile ilgili bir sorun yaşamadıysanız bu organın nerede olduğunu bile bilmezsiniz.

Ama ya sorun çıkarmaya başlarsa! İşte o zaman hayatınızı bu beze göre ayarlamak zorundasınız. Tiroid bezinin ürettiği hormonlar kalori yakımından, kilo almaya, metabolizma dengesinden, sinir dengesine kadar bir çok konuda vücudun işleyişini sağlıyor.

Bu bezin az çalışması, fazla çalışması, nodül olması veya bağışıklık sisteminin saldırısına maruz kalması ciddi sorunlardır. Ve bir kere ilaca başladıysanız bu ilaçları, düğün, cenaze, sınav demeden istikrarlı bir şekilde kullanmak zorundasınız. Bu bile yeterli olmayacaktır. Beslenmenize de dikkat etmelisiniz.

Tiroid bezinin bir sebze ailesi ile arası iyi değil. AdıLahana

Lahana ve akrabaları tiroid bezinin çalışmasında sorun çıkartabiliyor. Nedir bunlar?

  • Beyaz lahana
  • Kara lahana
  • Brüksel lahanası
  • Brokoli
  • Karnabahar
  • Turp

Tiroid hastaları bunlardan uzak durmalı veya en azından fazla yememeli.

Öte yandan bir sebze ise tiroidin ilacı. Öyle ki, tiroid az çalışıyorsa da çok çalışıyorsa da dengeye getiriyor. Bu sebzenin adı dereotu.  Çok yenirse tadını deterjana benzetenler var ama şifa onda. Dereotu gibi şifalı bitkiler tiroid hastalarının dostu. Ancak onu nasıl kullanacağını da iyi bilmek gerek.

Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu tiroid hastaları için günde üç kere dereotu yenmesini öneriyor. Öğünlerden önce 2-3 sap yiyebilirsiniz. Eğer kilolu iseniz ve iştahınızı kontrol edemiyorsanız bu sizi sizin zayıflamanıza da yardımcı olacaktır.

Bitkisel tedaviye ek olarak Şifalı Taşlar konusu da ilginizi çekebilir.

“Tiroid hastaları ne yemeli ne yememeli” üzerine bir yorum

Yorum yapın