Rezene Nasıl Yetiştirilir? Ekim Yeri, Bakımı, Hasat ve Saklama Yöntemleri Nelerdir?

Photo of author

By Bilgio.Net

Rezene Nasıl Yetiştirilir? Ekim Yeri, Bakımı, Hasat ve Saklama Yöntemleri Nelerdir?

Kimsenin anlaşamadığı bir insanla çok iyi bir dostluğunuz oldu mu hiç. Aslına bakarsanız bu soru rezene ile de alakalı. Bahçecilik işleri ile uğraşan herkes rezeneyi çok sever ancak sorun rezenenin bahçedeki durumundan kaynaklanmaktadır, çünkü rezenenin yanına ekilen birçok bitki ve sebzeden olumlu sonuçlar alınamamaktadır. Çözüm yolu ise kavga eden çocuklar için bulduğumuz çözüm yolu ile aynıdır: Ayırmak. Rezenenin yanına başka hiçbir sebze ekmezseniz, rahat rahat rezene yetiştirebilirsiniz.

Rezenenin Ekim ve Yetiştirme Yöntemleri Nelerdir?

Floransa rezenesi yumru şeklinde oluşur. Bu rezene çeşidinin kerevize benzer sapları vardır ve eğrelti otu benzeri aromatik yaprakları bulunmaktadır. Floransa rezenesini son dondan bir ay önce kapalı bir mekanda ekebilirsiniz. Rezene ayrı bir yatağa  ekildiğinde daha verimli olur ve çevresindeki bitkilere zarar vermez. Yazın maydanoz kurdu ismi ile bilinen çatalkuyruk kelebeğinin larvası rezene yaprakları ile beslenmektedir. Bu larvaları toplayabilirsiniz ya da olduğu gibi bırakabilirsiniz. Rezene için gübre kullanmanıza gerek yoktur ancak sulama yönteminiz özellikle de kuru havalarda düzenli ve hafif sulama olmalıdır. Rezenenin taban kısmını sap ve saman tabakası ile örterek yumrusunun yumuşak kalmasını ve renginin açılmasını sağlayabilirsiniz.

Rezene Nasıl Hasat Edilir?

Rezene yumrusu 10 cm büyüklüğüne ulaştığında ve yumuşak bir hal aldığında hasada başlayabilirsiniz. Rezeneyi yumru ve yaprakları ile birlikte hasat edin. Yapraklar tatlı rezene gibi kullanılabilir. Rezenenin tadını almak istiyorsanız sap ve yumrularını hasattan sonraki birkaç gün içinde kullanın.

En Kaliteli Rezene Çeşitleri Nelerdir?

Zefa Fino : Kalın saplardan ve beyzbol topu büyüklüğünde yumrulardan oluşur.

Rudy : Kocaman, lezzetli yumruları ile bilinmektedir.

Yorum yapın