Basur memesini iğne ile patlatmak

Photo of author

By Bilgio.Net

Basur memesini iğne ile patlatmak ve içerisinde biriken sıvıyı boşaltmak bir çözüm müdür ? Bu tür bir eylemin faydası, zararı, sonuçları ne olur ?

Basur memesini oluşturan şey makat dokusunda yer alan bir toplardamardır. Bu toplardamar makat kaslarının yoğun kullanımı sonucunda zamanla genişler. Genişleyen toplardamarda iltihap birikmesi olursa damarın bir bölgesinde baloncuk olur ve bizim basur memesi dediğimiz oluşum meydana gelir.

Dolayısıyla basur memesini iğne ile patlatmak isteyen birisi toplardamarını delmek üzeredir. Eğer iğneyi basur memesine saplarsa iltihapla birlikte bol miktarda kan akmaya başlayacak ve muhtemelen akan kan kolay durmayacaktır.

Toplardamarlardaki kan akışı atardamarlar kadar kuvvetli değildir ama bir kılcal damar ile kıyaslanmayacak derecede kan akışı vardır.

Basur memesine iğne batırılırsa kanın durması uzun sürecektir. Kan akışının durması için pıhtılaşma olacak, bu da basur memesinin hacmini artıracaktır. Ayrıca muhtemelen enfeksiyon meydana gelecek ve bölgede şiddetli ağrı ve şişme meydana gelecektir.

Özetle basur memesi iğne ile patlatılırsa;

  • Uzun süren kanama olur,
  • Basur memesi nohut kadar ise büyüyerek fındık kadar olur,
  • Şiddetli ağrı olur,
  • Basur memesinin iyileşmesi daha uzun sürer.

Dolayısıyla  basur memesini iğne ile patlatmak akıllıca bir iş değildir.

Basur memesi şişen birisi ne yapmalı ?

Öncelikle doktora gidip hastalığını boyutu öğrenilmelidir. Tıbbi tedavi sadece ameliyat değildir. Hemoroid başlangıç evresinde olsaydı hastalığın derecesine göre doktor sadece beslenme tavsiyesi verebilirdi ama basur hastalığı meme yapacak düzeye ulaşmışsa daha ciddi tedavi seçenekleri uygulanmalıdır.

Basur memesini iğne ile patlatmak yerine doktora gidip memeyi lazerle veya elektrikle yaktırmak, lastikle boğdurmak (evde denemeyiniz, doktor tarafından lokal anestezi uygulanarak yapılır) veya içine sıvı enjekte ettirip kurutturmak daha akıllıca olan çözüm yollarıdır.

Bu işlemlere dahi cesaret edemeyen kişiye doktor basur kremleri reçete etmektedir. Bazı basur kremlerinin damar büzücü özellikleri vardır. Krem süre süre damar zamanla daralır, basur memesi kaybolur.

Veya iltihap kurutucu, mikrop kırıcı basur kremleri vardır. Bunlar da iltihabı söndürüp basur memesini küçültür.

Ağrıyı azaltan (anestezik etkili) ve kayganlık sağlayarak basur memesinin acısını azaltan kremler vardır.

Basur hastalığında beslenme

Basur hastaları kesinlikle kendini kabız yapan yiyeceklerden uzak durmalıdır. Sebze yemeklerini daha sık yemeli ve bağırsakları yumuşattığı bilinen hurma, erik, kayısı gibi meyveleri taze ve kuru olarak tüketmeye çalışmalıdır.

Pırasa, ıspanak, taze fasulye ve kabak (hem bal kabağı hem de dolma yapılan yeşil kabak) kabızlığı gidermede etkilidirler. Kabızlığı kronik olarak yaşayan kişiler her gün bir yemek kaşığı sıvı yağ içerek bundan kurtulabilirler.

Basur hastalığında kabız olmak kadar ishal olmak da zararlıdır. Buna da dikkat edilmelidir.

Bunlara dikkat ediniz

Kişinin kilosu basur hastalığında etkilidir. Çünkü fazla kilo makata fazla baskı demektir. Ayrıca ağır kaldırmak da etkiler. Hamilelik döneminde bayanlar geçici olarak basur yaşayabilirler. Kilolarına dikkat etmezlerse bu durum kalıcı olur.

Basur aynı zamanda bir meslek hastalığıdır. Çok oturmayı gerektirecek bir işi olanlar, örneğin güvenlik görevlileri, bankacılar, memurlar, şoförler ve bilgisayar başında işlerini yürütenler basura daha yatkındır.

 

İLGİLİ YAZILAR:

Basura iyi gelen kremler

Sarımsak basura iyi gelir mi ?

Basur otu nedir?

Basura Teramisin sürülür mü ?

Basura vazelin sürülür mü ?

Basur memesi nasıl içeri itilir ?

Basur memesini ne kurutur ?

Basur memesini iğne ile patlatmak

Evde oturma simidi nasıl yapılır ?

Yorum yapın