Basur memesi nasıl içeri itilir ?

Photo of author

By Bilgio.Net

Tromboze olmuş basur memesinin ağrısı çok şiddetli olur. Basur memesi nasıl içeri itilir, tekrarlamaması ve kesin tedavisi için neler yapılır ?

Basur memesi nasıl içeri itilir ?

Hemoroid hastalığı ilerlediğinde basur memesi meydana gelir ve her büyük tuvalette anüsten dışarı çıkar ve sonra içeri girer. Bu durum devam ettikçe dışarı çıkan basur memesi büyüklüğü ve sarkma payının artması nedeniyle içeri girmez olacaktır.

Bu durumda anüsün kapanması nedeniyle meme sıkışacaktır. Buna tromboze olmak denilmektedir ve sancısı gayet fazladır.

Basur hastalığında ağrıların azaltılması ve dışarı çıkan basur memesinin içeri itilmesi için oturma banyosu tavsiye edilmektedir.

Oturma banyosu nasıl yapılır ?

Plastik leğene vücut sıcaklığına yakın, elleri yakmayacak derecede su konur ve 15 dakika bu suya oturulur. Su çok sıcak veya çok soğuk olmamalıdır. 15 dakika sonra makat bölgesindeki kaslar gevşeyecek ve basur memesini içeri itmek daha kolaydır.

Oturma banyosunun sıklığı hastalığın derecesine göredir. Ağrılar çok şiddetli değilse günde bir iki kez, eğer ağrı çok rahatsız ediyorsa ve meme hacmi çok genişlemişse günde beş altı kere oturma banyosu yapılır.

Oturma banyosu işlemi gayet hijyenik bir şekilde gerçekleşmeli ve basur memesi içeri itildikten sonra bölge güzelce kurulanmalıdır. Aksi takdirde basura ilave olarak mantar ve herpes gibi sorunlar baş gösterebilir.

Oturma banyosu suyuna bitkisel karışımlar veya mikrop kırıcı solüsyonlar da ilave edilebilmektedir. Fakat oturma banyosu için sade su mu kullanılmalı veya suya bir karışım mı eklenmeli hususunda tıp camiasında bir görüş birliği yoktur. Hasta bu konuda detaylı bir bilgiye sahip değilse doktora danışmalı veya sade ılık çeşme suyu ile oturma banyosu yapmalıdır.

Basur memesi nasıl içeri itilir ?

Oturma banyosu sonrasında basur memesi kendiliğinden içeri girmiyorsa anestezik ve ağrı kesici özellikleri olan basur kremleri veya zeytinyağı sürülerek basur memesi sabırla ovalayarak içeri itilir. Bu konuda kesinlikle acele edilmemelidir.

Bu şekilde içeri itilen basur memesi ilk tuvalette geri çıkabilir. Yeniden içeri itilmesi için aynı yöntemin uygulanması gerekir.

Basur memesi tedavisi

Hemoroid hastalığı basur memesi dışarı sarkacak derece büyümüşse genellikle zamanla kendiliğinden geçmesi gibi bir ihtimal düşüktür. Hatta hastalık ilerleyebilir. Hastalığın bu aşamasında basur memesini iğne ile patlatmaya yönelik tedaviler veya basur memesini anal kanala yapıştırmak gibi cerrahi operasyona nazaran acısız ve kolay yöntemler vardır.

Ayrıca basur memesinin içindeki iltihabı kurutmak içinde çok farklı tıbbi tedavi yöntemleri mevcuttur. Basur memesinin içeri itilmesi ile alakalı doktor Feridun Kunak’ın aşağıdaki videosu yararlı olacaktır.

Videoda doktor Feridun Kunak basur memesi bu şekilde itilerek kesin tedavi olur diye iddia etse de basurun bu aşamasını yaşayan hastaların kesinlikle doktora gitmeleri ve tıbbi tedaviye devam etmeleri gerekmektedir.

 

Yorum yapın