Basura Teramisin sürülür mü ?

Photo of author

By Bilgio.Net

Teramisin (terramycin olarak yazılır) deride meydana gelen kesik, yara ve iltihapları iyileştirmede oldukça etkili olan bir kremdir. Peki Basura Teramisin sürülür mü ?

Teramisinin kullanım yerleri şunlardır:

  • Kesik,
  • Yara,
  • Uçuk,
  • Akne,
  • Bakteriyel cilt enfeksiyonları,
  • Yanık,
  • Ödem,
  • Kızarıklık,

Basur olan bölgeye Teramisin sürülebilir, merhemin antibiyotik özelliği vardır, bir miktar faydası vardır ama Teramisin bir basur kremi değildir. Basur için kortizonlu veya kortizonsuz içeriğinde Efedrin, fenilepinefrin gibi damar büzücü etkisi olan maddelerin olduğu basur kremleri kullanılmaktadır.

Halk arasında basur için Teramisin kullandığını ve bundan yarar gördüğünü söyleyen kimseler olsa da basur basit bir cilt hastalığı olmadığından hastalığın seyrinin kötüye gitmemesi için mutlaka doktora muayene olmak gerekir.

Basur nasıl bir hastalıktır ?

“Çok oturma basur olursun” derler, bu doğru bir sözdür. Uzun süre oturmak makat bölgesinde kanın daha fazla kalmasına neden olmaktadır. Damarlarında genişleme, varisleşme eğilimi olan kişilerde basur gelişimi daha kolay olmaktadır.

Basur makatı hareket ettiren kasların bulunduğu dokuda yer alan toplardamarlarda tortu birikmesi ve genişlemesi hastalığıdır. Kaslar ne kadar zorlandıkça veya kan bu bölgede ne kadar fazla süre kalırsa damarın genişleme eğilimi artar.

Genişleyen toplardamarın bir yerinde bombe oluşur ve dokudan sıyrılarak dışkı kanalına ulaşır. İlerleyen dönemde bu kanaldan anüse sarkar ve rahatsız etmeye başlar.

Şişen basur memesi aslında toplardamarın şişen bir parçasıdır. Basur memesini bantla yerine yapıştırma, iğne ile söndürme, kremle küçültme gibi tıbbi yöntemlerle basur hastalığı kontrol alınabilir. Basurun en ileri aşamasında bu toplar damar cerrahi operasyonla alınır ama hastalığın tekrar etme olasılığı vardır.

Basur hastalığı veznedarlık, şöförlük gibi uzun süre oturma zorunluluğu olan meslekleri yapanlarda ve inşaat ameleliği gibi ağır yük kaldıranlarda daha sık görülmektedir. Kilo arttıkça basur riski de artmaktadır. Hamile bayanlarda da basur görülebilmektedir.

Yorum yapın