Kategori: Sağlık

Travazol basura iyi gelir mi ?

Basur ağrılarını dindirmek ve bölgeyi rahatlatmak için bazı kremler kullanılır. Travazol basura iyi gelir mi ?

Travazol topikal kortikosteroid grubu bir ilaç olup başlıca kullanım alanı mantar hastalığının tedavisidir. Yani antifungal bir ilaçtır. Bununla birlikte güneş yanığından böcek ısırığına kadar geniş yelpazede cilt sorunlarının tedavisinde de kullanılmaktadır.

Travazol etken maddesi ve kullanım alanları

Travazol kremin her bir gramında 10 mg izokonazol nitrat ve 1 mg diflukortolon valerat bulunmaktadır.

İzokonazol nitrat geniş spektrumlu yani çoğu tür mantar üzerinde etkili olan ve imidazol grubuna giren bir antifungal maddedir. Mantarların hücre zarlarında ergesterol adı verilen bir yağ bulunur. Eğer mantarda ergesterol sentezlenemezse mantar hayati fonksiyonlarını gerçekleştiremez ve ölür. İzokonazol nitrat maddesi mantarın ergesterol sentezlemesini durdurup, mantarı öldürür.

İzokonazol nitrat candida türlerinde, Malassezia furfur’unda ve dermatofitlerde etkilidir. Ayrıca mantar enfeksiyonlarının yol açtığı ikincil bakteriyel enfeksiyonları da önler.

Travazolun başlıca kullanım alanı cilt mantarlarıdır. El, ayak, genital bölge veya vücudun herhangi bir yerinde oluşan mantar hastalığının tedavisinde kullanılır. Mantar için uzun süreli kullanımında etkisi azalabileceği ve yan etkileri artabileceği için şiddetli mantar hastalıklarında değişik mantar kremlerinin değiştirilerek kullanılması önerilmektedir.

Travazolun ağrı kesici ve kaşıntı giderici özelliği olduğu için makat kaşıntısından, güneşte kalmaya bağlı yanıklara kadar değişik çerçevede cilt sorunları için de kullanılabilmektedir.

Travazolun kullanılmaması gereken iki adet cilt hastalığı vardır: Perioral dermatit ve gül hastalığı (rozasea). Bu ikisi için Travazol kullanılmaz.

Travazol krem makata sürülür mü ?

Makat bölgesinde bir mantar enfeksiyonu ve sebebi bilinmeyen bir kaşıntı, ağrı var ise Travazol kullanabilirsiniz.

Travazol basura iyi gelir mi ?

Travazol basurun yol açtığı yanma ve kaşıntıları azaltma etkisi vardır ama tam bir basur kremi değildir. Basur için özel üretilmiş kremler daha etkili olacaktır. Basur kremleri hem ağrı kesici, hem iltihap önleyici, hem kayganlık sağlayıcı hem de basur memesini küçültücü etkiye sahip olduklarından Travazol’a göre basur konusunda daha etkili olacaklardır.

Basur için Travazol kullanmak ile hiçbir şey kullanmamak arasında bir seçim yapılırsa Travazol kullanmak ağır basacaktır. Travazol basur memesine sürüldüğünde bir saat içinde ağrıyı azaltacaktır fakat ileriye dönük olarak basuru tedavi etmek için yeterli olmayacaktır.

Basur hastaları krem yok ise ne yapmalı ?

Basur ve diğer hastalıklar için her zaman doktor tedavisi önceliklidir. Ancak basur hastalığında insanlar doktora gitmekten imtina edebilmektedirler. Eğer evde herhangi bir basur ilacı yok ise ve hasta doktora da gitmek istemiyorsa basurlu bölgeyi iyice yıkadıktan sonra ılık su dolu bir küvete veya leğene 15-20 dakika civarı oturmalıdır.

Ilık su (40 derece civarı olmalıdır) ağrıyı azaltacak, makat kaslarını da gevşetecektir. Oturma banyosu tamamlanınca makat güzelce kurulanarak basur memesine zeytinyağına batırılmış pamuk sürülerek kayganlık sağlanmaktadır. Çünkü basur memesi şişmiş ise sürtünmesi çok acı vermektedir.

Evde vazelin var ise zeytinyağı yerine o da kullanılabilir. Bölgedeki iltihabı kurutmak için ayrıca sarımsağın fitil gibi kullanılması da önerilmektedir. Akşam yatarken bir diş sarımsak yerleştirilir, bu sarımsak ilk dışkı ile dışarı atılır.

Kakanın sert olması çatlak ve tahrişe neden olmaktadır. Ayrıca kabızlık durumunda makat kasları tuvalette fazla zorlanmakta ve bu da basur memesini şişirmektedir.

Bu yüzden basur olan kişi sık kabız oluyorsa bunun çaresine bakmalıdır. Sebze yemeklerini fazla tüketmek ve bir yemek kaşığı zeytinyağını içmek kabızlığı önleyecektir.

 

Bilgio.Net

'' Aradığınız Bilgi O '' Sloganı İle Yayın Hayatına Başlayan Bilgio.Net Siz Değerli Okuyucularımza Doğru, Özgün ve Kaliteli İçerikler Sunmayı Hedef Edinmiştir.

yakın zamanda gönderiler

NAC-C 900 kullanıcı yorumları

Geçenlerde influenza olduğumda OSEFLU ile birlikte NAC-C 900 kullanmıştım. Bu makalede NAC-C 900 hakkındaki yorumlarımı…

% gün önce

Çeviri Fiyatları: Sayfa Başı Çeviri Ücreti

Dijital çağda, iletişimin sınırlarını aşan bir dönüşüm yaşanmaktadır. Küreselleşme ile birlikte, farklı dillerdeki içeriklere erişim…

% gün önce

Benpain trio gargara yutulursa ne olur ?

Bu makalede Benpain trio gargara yutulursa ne olur sorusuna cevap vereceğim. Buna ilave olarak Benpain…

% gün önce

Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır ?

Bu makalede Oseflu 75 mg günde kaç kere kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. İlacın iki…

% gün önce

Oseflu kullananlar yorumları

Oseflu kullananlar arasında ben de varım ve bu makalemde ilaç ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi…

% gün önce

Blue Inter: Çeşitli Bağlamlarda Bir Terim

Blue Inter, çağdaş dünyada sıkça karşımıza çıkan ve genellikle teknoloji ve iletişim bağlamlarında kullanılan bir…

% gün önce